Gazda evenimentului care a marcat lansarea iPhone 4s a fost Tim Cook, noul CEO al Apple. Steve Jobs a lipsit de la eveniment.

Despre Tim Cook se spunea, la numirea sa in functie, ca nu are charisma lui Steve Jobs, un adevarat maestru al ceremoniilor. Pentru noul director, a fost primul eveniment major pe care l-a condus.

Tim Cook a fost primit in aplauzele publicului entuziast, care astepta cu nerabdare lansarea noului iPhone 5, asa cum s-a scris. „Aceasta este prima mea lansare de produs de cand am fost numit CEO. Sunt convins ca nu stiati asta”, a fost gluma cu care Tim Cook si-a inceput discursul. El a prezentat intai succesele inregistrate de companie. La prezentarile produselor, a preferat sa ii foloseasca pe colegii lui.

iPhone 4s a fost prezentat de Philip Schiller. Video aici.

Din pacate pentru Tim Cook, evenimentul n-a avut succesul asteptat. Actiunile Apple au scazut cu pana la 5% dupa ce toata lumea a fost dezamagita ca telefonul prezentat nu este iPhone 5, ci doar iPhone 4s. Ele si-au revenit, insa, apoi. Scaderea a fost de doar 0,6% fata de ziua precedenta.

Tim Cook e la carma companiei dupa demisia lui Steve Jobs, de la sfarsitul lui august. Inainte insa, a fost mana dreapta a vizionarului. Au circulat zvonuri potrivit carora acesta ar fi urmat sa paraseasca Apple pentru a pleca la Dell sau la Motorola.

"Tim Cook nu e la fel de charismatic ca Steve Jobs, insa impune mare respect”, spunea Carolina Milanesi, analist Gartner.

In 2009, un director general de la Apple declara pentru publicatia Wired: "Steve este fata companiei si e foarte implicat in dezvoltarea produselor, dar Tim este omul care ia toate ideile de design si le transforma intr-un munte de bani".

Cook, care are acum 50 de ani, a fost angajat de Steve Jobs la Apple in 1998, ca sa imbunatateasca productia de calculatoare. In 2005 era numit Director operational (Chief Operation Officer).

Noul CEO de la Apple este inginer si are un master in administrarea afacerilor la Universitatea Duke. Pana sa lucreze la Apple, a mai trecut pe la IBM si Compaq, companie detinuta acum de HP.

iPhone 4s este primul model lansat dupa schimbarea lidership-ului companiei, prin retragerea lui Steve Jobs si numirea lui Tim Cook in pozitia de CEO Apple. Lansarea vine in contextul unei concurente tot mai mari cu sistemul de operare Android, dar si cu marii producatori Samsung si HTC, care au anuntat produse de top pentru aceasta perioada.

Share articol: