Cei de la Apple au dat lovitura cu ultimele 2 telefoane lansate - desi are recenzii excelente, iPhone 6 are in continuare o baterie care nu se ridica la nivelul asteptat

O problema persistenta pentru cei de la Apple cand vine vorba de seria iPhone este reprezentata de durata de viata a bateriei. In comparatie cu telefoanele concurente, iPhone 6 este la un nivel inferior. De asemenea, noul sistem de operare, iOS 8, este si el pretentios cand vine vorba de baterie.

Cum poti rezolva aceasta problema? Iata cateva solutii care se pot aplica si la alte telefoane

Identifica aplicatiile care consuma multa baterie - una dintre noile caracteristici pe care le are iOS8 este ca ii permite utilizatorului sa identifice care sunt aplicatiile care consuma cel mai mult bateria. Se intampla de multe ori ca o aplicatie ramasa deschisa sa fie sursa unui consum mai rapid al bateriei. Eliminarea acelor aplicatii va reprezenta un progres semnificativ - poti verifica asta mergand la Settings > General > Usage > Battery Usage

Opreste Push Email -  poti sa dai pe off mergand la Settings > Mail , Contacts, Calendars > Fetch New Data

Luminozitatea ecranului - ajustarea luminozitatii poate fi un mod excelent de a conserva bateria la produsele Apple. La fel ca la MacBook Pro, modul default este foarte luminat, astfel ca e cel mai bine sa opresti auto brightness si sa dai la un nivel mai mic pentru a beneficia de o durata mai mare de viata a bateriei. Poti face asta mergand la Settings > Display & Brightness

Opreste 4G LTE - desigur ca utilizatorii isi doresc sa beneficieze de viteza retelei 4G. Cu toate astea, 4G consuma bateria mult mai rapid decat Wi-Fi-ul. In plus, bateria este solicitata mai mult atunci cand utilizatorul se afla aproape de iesirea din zona de acoperire a retelei. Astfel, oprirea functiei este extrem de benefica pentru iPhone 6. Pentru asta, mergeti la Settings > Cellular > Enable LTE > Off.

Folositi modul Avion - atunci cand nu urmeaza sa folosesti telefonul pentru a trimite sau recepetiona mesaje si apeluri si nici nu folosesti traficul de date, folosirea modului avion va ajuta foarte mult la conservarea bateriei. Acest mod se acceseaza din Control Center.

Eliminarea Background App Refresh - aceasta functie permite aplicatiilor sa se conecteze si sa se updateze automat in background imediat cum devin disponibile. Este o functie utila, insa solicita mult bateria. Mergand la Settings > General > Background App Refresh > pentru inchiderea ei va ajuta bateria.

Reboot - multi utilizatori folosesc in permanenta telefonul mobil astfel ca exista cazuri in care acestia nu si-a restartat telefonul de cand l-au cumparat. Restartul reprezinta unul dintre cele mai vechi trucuri in ceea ce priveste tehnologia si se aplica foarte bine la smartphone-uri, implicit si la iPhone 6. In afara de un restart rapid, poti sa stingi si telefonul de tot si sa-l lasi un minut inchis inainte sa-l deschizi la loc

Resetarea setarilor - ultimele 2 solutii sunt mult mai drastice. Resetarea setarilor nu va duce la pierderea datelor sau stergerea continutului, schimba insa setarile la modul in care erau cand telefonul a venit din fabrica. Pentru asta, mergi la Settings > General > Reset > Reset All Settings. Pentru acest proces este posibil sa fie necesara reintroducerea PIN-ului.

Resetarea sistemului - aceasta este cea mai dramatica solutie existenta. Aproape orice utilizator care a lucrat cu un PC a fost nevoit sa reseteze total sistemul la un moment dat, iar echivalentul pentru iPhone 6 este resetarea tuturor setarilor. Resetarea totala a telefonului nu trebuie sa fie facuta cu usurinta, insa poate elimina problemele cu bateria. Trebuie sa fie insa cunoscut faptul ca acest lucru iti sterge total smartphone-ul iPhone. Pentru a face asta, trebuie sa faci pasii urmatori: 1. Conecteaza-te la iCloud. 2. Mergi la Settings > iCloud > Find my iPhone > Off. 3. Selecteaza Restore in software-ul iTunes. Procesul va dura in jur de 20 de minute.

Share articol: