Ti se descarca prea repede telefonul? Avem cateva sfaturi ca sa nu umbli cu incarcatorul dupa tine

O parte dintre feature-urile noului iOS 7 mananca rapid bateria iPhone-ului tau, insa exista cateva setari pe care le poti face ca sa nu ai probleme cu bateria descarcata. O parte dintre acestea sunt ascunse, asa ca nu strica sa te uiti peste urmatoarele sfaturi, chiar daca esti power user si stii tot ce se poate sti despre gadgeturile Apple.

 

Aplicatiile din background isi fac refresh automat

Aplicatiile din background raman active in timp ce tu faci multitasking. Problema este ca implicit toate aplicatiile isi fac refresh si consuma baterie.

Ca sa repari problema, intra la Settings >  General >  Background App Refresh. Poti dezactiva refreshul doar pentru anumite aplicatii sau pentru toate.

 

Update-urile automate

E bine ca aplicatiile isi fac update automat, iar tu nu mai trebuie sa te gandesti la asta. Apple spune ca update-ul acesta a fost gandit special ca sa nu manance multa baterie, dar daca stii ca urmeaza sa fii departe de incarcatorul tau pentru o vreme, e mai bine sa dezactivezi aceasta setare.

Pentru asta, intra in Settings > iTunes and Apple Store si dezactiveaza optiunea Updates. Atentie: nu uita ca din cand in cand sa verifici update-urile aplicatiilor. In caz contrar, ramai cu versiunile vechi.

 

Frequent Locations

Atunci cand folosesti aplicatii care au nevoie de locatia in care te afli, ti se consuma mai repede bateria. De obicei, e vorba de harti, insa exista in Settings o multime de servicii de localizare care iti toaca bateria.

Ca sa mai economisesti niste baterie, intra la Settings> Privacy > Location Services. Du-te in jos pana la System Services. Apoi dezactiveaza toate acele optiuni care nu iti folosesc, ca de exemplu iAds. Apoi mergi la Frequent Locations si dezactiveaz-o si pe aceasta.

 

Spotlight

Sa poti sa cauti aproape orice la tine in dispozitiv, e un mare plus la capitolul productivitate, dar Spotlight iti consuma si multa baterie. Cei care se bateaza mult pe Spotlight simt cum li se descarca bateria.

Solutia: Settings > General > Spotlight Search. Debifeaza optiunile care nu tii neaparat sa fie indexate. Bateria telefonului tau iti va multumi.

 

Sursa: cnet.com

Share articol: