Formalitatile au durat mai mult decat s-au asteptat cele doua companii.

Microsoft a cumparat partea de smartphone-uri a Nokia in septembrie anul trecut, insa dureaza pana cand se finalizeaza hartiile, iar toate autoritatiile care trebuie consultate intr-o astfel de achizitie isi dau acordul. Cele doua companii se asteptau ca tranzactia sa se finalizeze luna aceasta, cum au si anuntat, dar se pare ca abia din aprilie afacerea cu telefoane a finlandezilor se va muta la compania americana.

Microsoft a cumparat divizia Devices and Services a Nokia, si va fi singura companie care va folosi patentele finlandezilor in urmatorii 10 ani. 

Nokia e o companie flexibila, cu experienta in multe industrii si 150 de ani de activitate. Finlandezii au fabricat cizme de cauciuc, produse din hartie sau echipamente militare

Din septembrie si pana acum, autoritati de pe mai multe piete din lume au trebuit sa isi dea acordul in cazul acestei preluari, si s-ar parea ca dureaza mai mult decat se asteptau cei doi giganti din tehnologie. Trebuie ca toate comisiile antitrust, care se opun monopolizarii pietelor si ingradirii liberei concurente sa fie de acord cu achizitia.

Microsoft a anuntat ca a primit aprobari de pe 15 piete din 5 continente. Comisia Europeana si Departamentul american de Justitie si-au dat acordul in urma cu mult timp, insa se pare ca autoritatile asiatice ar semna mai greu documentele, scrie gsmarena.

Asadar, de luna viitoare, toata afacerea cu telefoane mobile a Nokia va fi oficial la Microsoft, urmand ca producatorul finlandez sa incerce sa ne uimeasca cu alte gadgeturi.

Valoarea tranzactiei este de 5,44 de miliarde de euro.

Share articol: