Obligate să se supună interdicției de-a mai colabora cu producătorul chinezi, mai multe companii americane cer totuși ridicarea sancțiunilor.

Interdicția impusă de guvernul american asupra produselor Huawei nu afectează doar compania chineză.

Mai multe firme americane care colaborau cu Huawei, printre care Google, Intel și Qualcomm, sunt de asemenea afectate, pentru că vor pierde sume mari de bani.

Astfel, nu este surprinzător că Google a luat deja poziție și a cerut ridicarea sancțiunilor, invocând aspecte legate de securitatea națională a SUA.

Nu este însă singura companie care face lobby în favoarea Huawei. Potrivit unui raport Reuters, citat de Phone Arena, și companiile Intel și Qualcomm militează în secret pentru eliminarea acestei interdicții.

Nimic surprinzător, având în vedere că Huawei a plătit anul trecut aproximativ 11 miliarde de dolari pentru diferite tehnologii produse de companiile americane, iar cele mai mari sume au ajuns - ați ghicit! - la marii producători de procesoare Intel și Qualcomm.

Astfel, Qualcomm vrea o „îmblânzire a interdicției”, pentru a putea vinde în continuare procesoare pentru telefoanele Huawei, iar embargoul să rămână doar asupra echipamentelor pentru rețele 5G.

Producătorul american consideră că o colaborare cu compania chineză pentru componentele de smartphone nu reprezintă o amenințare pentru siguranța SUA.

Rămâne de văzut dacă aceste presiuni exercitate de companiile americane asupra autorităților îl vor convinde pe Trump să renunțe la războiul comercial cu China.

Foto: Getty Images

Share articol: