Apple ar putea crește prețurile pentru noul model iPhone 11 cu până la 300 de lire, ajungând până la 435 de lire pentru modelele cu specificații de top.

Războiul comercial SUA-China ar putea determina scumpiri și mai mari ale produselor Apple, care sunt realizate în China, iar asta înseamnă că gigantul ar putea fi nevoit să-și mute producția în altă țară.

Informația a fost vehiculată chiar de Foxconn, compania care se ocupă de construcția telefoanelor vândute de companie.

Un efect aproape imediat ar putea fi scumpirea destul de accentuată a noului model iPhone 11, care va fi lansat, cel mai probabil, în luna septembrie.

Deși compania este capabilă să relocheze fabricile de producție, lucrurile nu se întâmplă peste noapte, mai ales că procesul ar putea implica pregătirea și angajarea mai multor oameni și s-ar putea întinde pe o durată de 12 până la 18 luni.

„Aproape niciun loc din lume nu poate egala puterea de producție pe care China o are în acest moment”, a declarat analistul Rosemary Coates pentru Daily Mail.

„25% din capacitatea noastră de producție se află în afara Chinei, iar noi putem ajuta Apple să răspundă nevoilor sale pe piața americană”, a precizat un reprezentant al Foxconn.

Dacă gigantul mută producția modelelor iPhone în afara Chinei, costurile vor crește substanțial, cu până la 30%. Și nu doar smartphone-urile sunt realizate acolo.

Produsele iPad, AppleWatch și Mac conțin componente realizate în statul asiatic sau sunt parțial asamblate în fabrici chineze. Astfel, toate acestea ar putea suporta tarife suplimentare, care să determine o creștere masivă a prețurilor.

Livrarea din țări precum India, de exemplu, ar putea adăuga întregului proces până la două săptămâni, mai ales că vorbim despre o țară care nu are o infrastructură la fel de dezvoltată. China, de pildă, are porturi extrem de eficiente, trenuri și autostrăzi care o fac ideală ca țară de producție.

Dacă acest scenariu se adeverește, cel mai probabil vânzările Apple vor fi afectate, mai ales că, din cauza prețului destul de ridicat al noilor modele, se remarcă o tendință a clienților de-a folosi mai mult timp un telefon. Uneori, fanii companiei sunt constrânși să se întoarcă la modele mai vechi sau chiar să renunțe total la aceste produse.

Potrivit imaginilor publicate online, iPhone 11 va avea trei camere foto și un design nou. Oficial, acesta va fi lansat cel mai probabil în septembrie 2019.

Foto: Concept Creator/YouTube
 

Share articol: