Dacă în ultima perioadă Samsung nu a mai lansat telefoane care să impresioneze publicul, noul Galaxy S11 s-ar putea să spargă acest tipar și să se dovedească a fi o adevărată capodoperă.

În ceea ce privește specificațiile și designul, vor exista, cel mai probabil, câteva aspecte pe care le vom regăsi în modelele anterioare, dar cu siguranță compania va veni și cu inovații de ultim moment. Unul dintre capitolele la care cel mai probabil nu vom fi prea surprinși este ecranul.

Pasionații de tehnologie se întreabă și dacă ar fi cumva posibilă implementarea unei camere rotative, la fel ca pe Galaxy A80. Tehnic, răspunsul este da, dar jurnalișii de la Phone Arena sunt de părere că asta nu se va întâmpla.

O trăsătură interesantă pe care Samsung ar putea să o adauge este tehnologia Sound on Display (SoD), care are capacitatea de a lăsa liberă o porțiune mai mare din ecran, înlocuind difuzorul frontal.

Această strategie a fost deja implementată pe Galaxy S9+ anul trecut, iar avantajele sunt destul de mari: elimină nevoia unei mufe pentru căști, are o frecvență mai precisă, așa că poți distinge mai multe nuanțe ale vocii în timpul apelurilor, și face zona mai rezistentă la apă, fiindcă nu există o gaură fizică în dispozitiv.

O altă curiozitate a amatorilor de tehnologie este cea referitoare la implementarea unei camere în ecranul telefonului. Oppo a prezentat deja un smartphone în care a încorporat această inovație și rămâne de văzut dacă vor fi și alții care decid să urmeze acest exemplu. Totuși, cel mai probabil Samsung nu-și va asuma acest risc chiar pe S11.

Atunci ce posibilități în materie de design rămân deschise? Varianta câștigătoare ar putea fi o combinație între S10 și Note 10. Pe de altă parte, soluția ar fi destul de previzibilă și, ținând cont de faptul că anul viitor Apple va pune la bătaie un iPhone cu aspect nou-nouț, nu e exclus ca Samsung să inoveze și să vină cu ceva inedit.

Galaxy S11 – conectivitate 5G și procesor Snapdragon 865

Anul viitor vom vedea o adevărată competiție în lumea telefoanelor mobile în ceea ce privește procesoarele, pentru că atât Exynos, cât și Snapdragon 865 vor fi realizate în unitățile de producție ale Samsung. O întrebare care stă pe buzele multora se referă la eventualitatea ca modemurile Qualcomm și cele 5G ale gigantului să rămână separate.

Nevoia pentru două componente distincte, coroborată cu integrarea Snapdragon 855 a condus multe companii la prezentarea unor flagship-uri 5G mai solide, cu baterii mai mari și mai grosolane, iar dorința pasionaților de gadgeturi ar fi ca această tendință să nu se păstreze și anul viitor.


Procesorul Snapdragon 865 de 7nanometri va fi produs în continuare în două versiuni – una cu un modem 5G integrat și una fără. În acest moment, Snapdragon 855, integrat pe majoritatea flagship-urilor, are nevoie de două componente suplimentare pentru a alimenta un smartphone cu conectivitate 5G și, chiar dacă Snapdragon 865 are nevoie doar de una – modemul X55 -, dacă este separată de procesor nu putem spune că este un adevărat pachet 5G.

Samsung a sugerat de curând că e gata să integreze un modem 5G într-o astfel de structură înaintea tuturor și probabil vom afla mai multe detalii până la finalul anului.

Camera de la Galaxy S11

Modulul foto al lui S11 ar putea avea rezoluții mai mari și niveluri mai „inteligente” ale zoom-ului. Zvonurile arată că Samsung își dorește să-și extindă modulul cu încă un senzor, dar rămâne de văzut ce fel de lentilă va alege. Și noul senzor de 64 de mexapixeli ar putea fi utilizat drept cameră principală, iar un avantaj ar fi tehnologia „pixel binning” care păstrează calitatea fotografiei, combinând informațiile obținute pentru a oferi o experiență cât mai bună.

În afară de pozele de înaltă rezoluție, senzorul Samsung de 64 de megapixeli dotat cu tehnologia numită „Tetracell” oferă și o performanță mai armonioasă în condiții de lumină scăzută, o expunere adaptată a elementelor foarte strălucitoare, auto focus mai rapid și fotografii HDR îmbunătățite.

Și, nu în ultimul rând, furnizorul Samsung se pare că ar construi o fabrică dedicată senzorilor ToF (time-of-flight), precum cel pe care îl regăsim pe S10 5G. Și Galaxy Note 10 va avea, probabil, doi astfel de senzori – unul pe spate și unul pentru camera de selfie, pentru o percepție spațială mai bună, recunoaștere facială îmbunătățită și poze mai aproape de realitate în modul „Portrait”.

Dată de lansare și preț

Dacă ar fi să ne ghidăm după strategia de comunicare din ultima perioadă, S11 va fi anunțat anul viitor, pe 19 februarie, și lansat pe 6 martie. Din moment ce nu ne așteptăm la o revoluție în materie de aspect, prețurile se vor situa, se pare, între 794 și 999 de dolari, în funcție de model și de compatibilitatea 5G.

Sursa foto: Phone Arena
 

Share articol: