Gadgetul a fost lansat aseara, la conferinta de presa sustinuta de Mark Zuckerberg.

HTC First, cel mai nou telefon Facebook, si-a facut intrarea in scena joi seara, in cadrul unei conferinte de presa organizate la sediul retelei de socializare din Menlo Park. Inainte de eveniment, pe Internet aparusera o serie de imagini cu viitorul gadget.

Vestea buna este ca telefonul costa doar 99,99 dolari cu contract pe 2 ani si ca poate si precomandat inca de acum, data lansarii fiind 12 aprilie. Vestea proasta este ca va fi disponibil doar la AT&T in Statele Unite ale Americii, cel putin deocamdata. Cu toate acestea, la un moment dat in timpul evenimentului, Mark Zuckerberg a spus ca incearca parteneriate cu mai multe companii, intre care si Orange, asa ca e o sansa sa vedem aparatul si in Romania.

HTC First se remarca fata de alte telefoane prin faptul ca are integrata familia de aplicatii Facebook Home in sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean. Aplicatia poate fi descarcata, insa, din Magazinul Play si pentru alte cateva modele: pe HTC One, One X, Samsung Galaxy S3, Note II si Galaxy S4. Cum instalezi Facebook Home pe telefonul mobil.

Pe partea de specificatii, telefonul se lauda cu un cip Qualcomm Snapdragon 400 cu un procesor dual-core, 1GB de RAM, ecran de 4,3" la rezolutia 720p, camera de 5MP si 4G.

Jurnalistii de la The Verge au asistat la conferinta de presa a Facebook si s-au jucat putin cu telefonul, la final:

Share articol: