Telefoanele Honor vor fi produse de acum înainte sub conducerea unui consorțiu numit Shenzhen Zhixin New Information Technology, care include peste 30 de companii, printre care China Telecom și diferite societăți apropiate de guvernul de la Beijing.

Motivul vânzării acestui business este legat de interdicțiile impuse în ultimele luni de autoritățile americane, care au interzis Huawei colaborarea cu unele companii occidentale de renume mondial, printre care Google.

Din acest motiv, vânzările produselor Huawei au scăzut, iar producția a avut serios de suferit, din cauza problemelor de aprovizionare cu diferite componente pentru telefoane.

Potrivit unor surse anonime citate de Phone Arena, brandul Honor a fost evaluat la 100 de miliarde de yuani, adică peste 15 miliarde de dolari.

Noul consorțiu va prelua întreaga afacere, inclusiv echipa care lucrează pentru conceperea și fabricarea telefoanelor Honor, în total 7.000 de angajați.

În ultimul trimestru, gadgeturile Honor au reprezentat 26% din cele peste 51 de milioane de telefoane vândute de Huawei.

Asta înseamnă că în ultimele 3 luni au fost vândute peste 13 milioane de telefoane Honor, astfel încât acest brand ocupă locul 8 la nivel mondial în lista celor mai bine vândute branduri de smartphone.
 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus:

Share articol: