Noul telefon de la Apple vine la tarife destul de mari pentru buzunarele romanilor

Marii operatori de telefonie din Romania se pregatesc sa le vanda clientilor noul iPhone 5, telefon lansat de Apple in septembrie. Preturile sunt insa destul de ridicate pentru buzunarele romanilor, daca ne gandim ca salariul mediu in tara noastra este de aproximativ 340 de euro.

Cosmote, Orange si Vodafone vor scoate la vanzare smartphone-ul in data de 2 noiembrie.

Deja Orange si Vodafone accepta precomenzi. Site-ul vodafone.ro arata ca smartphone-ul se va vinde cu 739 de euro, fara conectare. Cu un abonament de 39 euro le luna timp de doi ani, costul telefonului scade la 369 de euro.

La Orange, telefonul poate fi, de asemenea, precomandat. Preturile pornesc de la 268,98 euro, pentru un abonament nou.

Smartphone-ul va putea fi cumparat, in curand, si de la Cosmote. Deocamdata, insa, operatorul nu are afisata pe site optiunea de precomanda.

La nivel mondial, precomenzile pentru iPhone 5 au depasit 2 milioane de unitati in prima zi, de doua ori peste de recordul anterior stabilit de iPhone 4S. Clientii au inceput sa cumpere vineri iPhone 5, indicand o cerere solida pentru smartphone, in pofida unei controverse tot mai mari privind serviciul de harti pus la dispozitie de Apple.

iPhone 5 a fost intai la vanzare in Australia, Japonia, Singapore, Hong Kong, Franta, Germania si Marea Britnie, Statele Unite si Canada. Startul a fost dat in Australia, prima tara pe calendarul de vanzari al Apple. Sute de oameni au stat la cozi in Sydney, unii asteptand chiar si 68 de ore pentru cea mai noua versiune a popularului smartphone. Entuziasmul a fost atat de mare incat casa de pariuri online Sportsbet.com a organizat pariuri privind lungimea cozii de la magazinul Apple din Central Business District din Sydney sau cele mai populare aplicatii descarcate.

In Japonia, a doua piata pe care a intrat la vanzare iPhone 5, fanii Apple au asteptat cu nerabdare noul produs. Circa 750 de oameni stateau la coada in fata magazinului Apple din cartierul Ginza din Tokyo cu 10 minute inainte de deschidere. La cateva strazi distanta, un ceas digital in fata unui magazin Softbank, unde erau aliniati cateva sute de fani iPhone, anunta timpul ramas pana la startul vanzarilor.

La Hong Kong, clientii au fost mai calmi, mai multe zeci de agenti de securitate ajutand la controlul unei multimi formate din peste o suta de fani Apple adunati in fata unui magazin din mallul aflat in cladirea International Finance Center, inainte de deschidere.

Pe YODA.ro poti gasi cele mai noi si tari programe de downloadat. Pe YODA ai liber la download CCleaner Free 3.21

Share articol: