Apple a patentat deja tehnologia

Apple a inregistrat saptamana aceasta un nou patent care da indicii cu privire la tehnologia ce ar putea debuta pe noul iPhone 7. Compania vrea sa introduca un mod de panica. Astfel, daca posesorul telefonului se simte amentintat, dar nu poate apela numerele de urgenta, sau daca ar putea fi obligat sa isi deblocheze telefonul, va putea folosi senzorul de amprenta pentru a emite o alerta.

Modalitatea aleasa de Apple pentru a activa butonul de panica e simpla. Utilizatorul iPhone-ului va alege un deget, ii va inregistra amprenta, iar daca aceasta va fi folosita, modul de panica se va activa automat, blocand totodata telefonul.

Imediat ce modul de panica se activeaza, telefonul va transmite informatii audio si video celor care au fost alesi anterior. Vorbim de prieteni, membri ai familiei sau chiar autoritati. iPhone-ul va transmite totodata si localizarea exacta a posesorului.

Cei de la Apple dau si un exemplu, in documentatia atasata patentului. Daca un turist se rataceste sau se raneste in trimpul vreunei plimbari, telefonul va putea apela automat numerele de urgenta si va transmite totodata  si coordonatele GPS. Vor exista totodata mai multe moduri presetate de panica, in functie de degetul ales anterior, astfel ca iti vei putea suna rudele sau politia, in functie de situatie.

De aceasta noua functie ar putea beneficia nu doar posesorii ultimelor modele ci si cei care folosesc iPhone 5s, iPhone 6 si 6 Plus, precum si cei de iPad Air 2 sau  iPad mini 3. Asta pentru ca Apple ar putea implementa functia respectiva printr-un simplu update software.

Share articol: