Venituri de 9 mld. dolari vor intra, pentru inceput, in conturile americanilor

Apple si cel mai mare operator chinez, China Mobile, au semnat un acord, dupa 6 ani de negocieri in care americanii nu s-au aratat prea dornici sa semneze cu chinezii.

Cei de la Apple nu erau multumiti de reteaua 3G din China, iar acesta a fost unui dintre argumentele cu greutate. Dar, avand in vedere ca operatorul a inceput sa treaca pe 4G, Apple si-a schimbat un pic parerea

Acordul multianual reprezinta o sansa pentru ambele companii, care se confrunta cu scaderea cotei de piata pe cea mai mare piata telecom din lume, de 1,2 miliarde de clienti. 

China Mobile va comercializa incepand din 17 ianuarie modelele iPhone 5s si 5c, potrivit unui comunicat transmis duminica seara de cei doi giganti, care nu au comentat conditiile financiare ale acordului.

Variantele iPhone pentru China Mobile vor fi disponibile de asemenea prin reteaua de magazine a Apple din China. 

Apple are acum acorduri de distributie cu toti operatorii din China, unde Samsung este lider de piata, iar majoritatea smartphone-urilor comercializate ruleaza sistemul de operare Google Android.

In topul marcilor conduce Samsung, urmata de Lenovo, China Wireless si Huawei, potrivit datelor Canalys, citate de Bloomberg. Alti producatori cu profil local, precum Xiaomi, castiga de asemenea teren. 

Share articol: