Lenovo, a doua companie de pe piata chineza de telefoane mobile, are de gand sa atace acest segment in Europa si in SUA.

Lenovo planuieste sa aduca primele smartphone-uri in Romania pana la sfarsitul acestui an. Compania, in prezent numarul doi pe piata smartphone-urilor din China, isi doreste sa se extinda pe acest segment in Europa si in Statele Unite ale Americii.

Romania este, in acest moment, in carti pentru lansarea pe canal oficial a smartphone-urilor Lenovo, la sfarsitul acestui an. (Aurel Netin, general manager Lenovo Romania, Bulgaria si Republica Moldova)

Telefoanele mobile ar putea reprezenta un domeniu profitabil pentru companie, dat fiind faptul ca piata PC-urilor merge in jos. Chiar si pe acest segment Lenovo creste, cu toate ca marile companii din domeniu au inregistrat scaderi istorice.

"In piata de IT este o mare eferverscenta. Vorbim de o generatie digitala, prima generatia care isi traieste toata viata cu Internet si dispositive mobile. Se spune ca viitorul este mobil. Lenovo este preocupat de continurea leadershipului in asa zisa era PC+, oferind clientilor echipamente pe toate cele 4 ecrane – smartphone-uri, tablete, PC-uri, smart TV-uri si echipamente convergente - phablet, convertibile si AIO", a mai spuns Aurel Netin pentru yoda.ro.

Unul dintre cele mai asteptate telefoane este Lenovo K900, care a fost prezentat si la targul de tehnologie Mobile World Congress de la Barcelona, in primavara. Telefonul are ecran IPS de 5,5 inch la rezolutia 1080x1920p, camera foto de 13 MP, 16 GB de memorie interna extensibila cu card microSD, 2 GB de RAM si chipset Intel Atom Z2580 cu procesor dual-core la 2 GHz si GPU PowerVR SGX544. Sistemul de operare este Android 4.2 Jelly Bean.

Citeste si: LOTO 6/49. Numerele castigatoare din 20 iunie 2013. Reportul este de 9.3 milioane de euro

Share articol: