Smartphone-ul vine cu cu tehnologii de control prin gesturi si de prelucrare a fotografiilor

Chinezii de la Lenovo vor aduce in premiera la CES 2014 Vibe Z, primul smartphone din oferta lor dotat cu tehnologie LTE. Cel mai probabil, gadgetul va ajunge si in Romania, intrucat producatorul are planuri de a introduce in oferta pentru tara noastra si telefoane, undeva in perioada ianuarie-martie 2014. Smartphone-ul foloseste sistemul de operare Android si are ecran de 5,5 inch.

Noul Lenovo Vibe Z reuseste sa faca un transfer super rapid de date (upload 50 MB/s, download 150 MB/s). Echipat cu un singur micro-SIM, Vibe Z functioneaza pe retele GSM/UMTS cu banda de frecventa pana la 2100 si dispune de conectivitate WiFi 802.11ac si Bluetooth 4.0.  

Vibe Z este si foarte subtire. El are o carcasa de numai 7.9 mm, confectionata din argint si titan. La capitorul greutate, chinezii se lauda ca produsul lor cantareste doar 147 grame. Capacul din spate este gravat cu laser si creaza senzatia unei tesaturi, pentru o sustinere comoda.

Smartphone-ul are un ecran IPS de 5.5 inch cu rezolutie full-HD de 1920x1080 pixeli (400 ppi) si unghi larg de vizionare.

Inauntru, telefonul a primit un cip Qualcomm Snapdragon 800 cu procesor quad-core si 2 GB de RAM, care asigura vizionarea de filme, realizarea si editarea fotografiilor, rularea simultana a mai multor aplicatii, jocuri si comunicatii video. Stocarea interna este de 16 GB. 

Vibe Z are o camera de 13 MP cu f1.8 pentru imagini clare si in conditii de iluminare slaba si software dedicat de procesare a imaginilor si camerele de inalta rezolutie. Exista si o camera frontala de 5 MP echipata cu o lentila de 84° pentru imagini cu unghi larg. Aplicatiile Lenovo Super Camera si Super Gallery pot adauga efecte amuzante fotografiilor, iar aplicatiile Lenovo SHAREit permit distribuirea documentelor si fisierelor multimedia catre alte telefoane Android printr-o conexiune WiFi peer-to-peer, evitand costurile de transmitere a datelor prin retea.

Noul Vibe Z introduce o serie de personalizari ale interfetei Android 4.2, precum Lenovo Launcher, o functionalitate care aduce toate aplicatiile utilizatorului pe ecranul de pornire, sau controlul prin gesturi. 

Share articol: