Primul smartphone-tableta LG, o alternativa pentru Galaxy Note. GALERIE FOTO

LG anunta oficial modelul hibrid telefon-tableta, Optimus VU, ce va fi prezentat la MWC 2012. Smartphone-ul are un display IPS de 5 inch cu o rezolutie de 1024 x 768 pixeli. Aparatul are o greutate de 168 grame si dimensiuni de 139,6 x 90,4 x 8,5 mm. Telefonul poate fi folosit si cu creionul capacitiv Rubberdium.

"LG Optimus VU a fost conceput pentru a maximiza posibilitatile unui smartphone" a declarat Dr. Jong-seok Park, CEO si Presedinte LG Mobile Communications. "Avand un display de 5 inch format 4:3 si un transfer de date foarte rapid LTE (4G), Optimus VU este doar un exemplu din ceea ce putem realiza atunci cand combinam cele mai bune tehnologii cu nevoile utilizatorilor" a mai adaugat Park.

Smartphone-ul este echipat cu un procesor dual-core cu o frecventa de 1,5 GHz, o memorie DDR2 de 1 GB si o memorie eMMC de 32GB. Gadgetul are o camera cu o rezolutie de 8 MP cu blit LED si autofocalizare, si o camera frontala cu o rezolutie de 1,3 megapixeli. Telefonul mai dispune de un port HDMI si o baterie cu o capacitate de 2080 mAh.

LG Optimus VU are instalat sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread, dar este in lucru si un update Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Noul model are vine cu o serie de aplicatii preinstalate precum Polaris Office pentru documente si prezentari, si QuickClip, ce permite utilizatorilor sa realizeze capturi de ecran sau note cu o singura apasare.

Smartphone-ul va fi prezentat la standul LG (Hall 8) din cadrul Mobile World Congress, ce va avea loc la Barcelona intre 27 februarie si 1 martie 2012. LG Optimus VU va disponibil incepand cu luna martie in Coreea de Sud.

          

Sursa: lgnewsroom.com

Share articol: