Batalia dintre Samsung si Apple in domeniul patentelor are un castigator clar.

Companiile din tehnologie sunt obligate sa inoveze pentru a supravietui, iar cel mai bine s-ar pricepe la asta Samsung, cel putin ca volum al patentelor. Producatorul din Coreea de Sud a reusit sa stranga in 2013 nu mai putin de 2179 de patente legate de telefonia mobila, 1362 in domeniul semiconductoarelor si 245 pe tehnologii media inteligente, potrivit unui raport Thomson Reuters.

In acelasi interval, Apple a inregistrat 647 de patente in domeniul tehnologiei mobile, lucru care a situat-o pe locul 4 pe continentul american, dupa Qualcomm, BlackBerry si Intel.

Companiile din regiunea Asia-Pacific au fost cele mai active. Nu doar Samsung s-a descurcat bine, ci si LG, care are 1678 de patente in domeniul telefoniei mobile. Urmeaza Sony cu 1071, Panasonic cu 976 si Sharp cu 963.

In Europa, cap de afis sunt cei de la Ericsson, cu 831 de patente in domeniul telefoniei, urmati de Nokia cu 549 si de Alcatel-Lucent cu 321.

Sigur, acesta este un top care vorbeste de volum. Nu e o analiza calitativa, ci una cantitativa, iar de o parte dintre inventiile Samsung se bucura si ceilati producatori care cumpara piese de la compania din Coreea de Sud.

Share articol: