Orange, Vodafone si Cosmote vand ultimul gadget de la Apple. Lista de preturi si abonamente

Peste 100 de persoane au fost prezente, aseara, in fata magazinului Vodafone din mall-ul Plaza Romania cu ocazia lansarii noului iPhone 4S, cel mai nou terminal al companiei Apple. Cateva zeci de persoane au participat si la evenimentul de lansare de la compania concurenta, Orange, cei doi operatori de telefonie mobile obisnuindu-ne cu astfel de lansari in acelasti timp. Cosmote a introdus, de asemenea, gadgetul in magazine, dar nu a organizat un eveniment special.

"Este cel mai asteptat telefon din ultimii ani. Este greu de estimat acum cate mii de telefoane se vor vinde in urmatoarele luni, si va urma rezultatele foarte bune ale modelelor anterioare. Fara indoiala disparitia lui Steve Jobs face ca acest produs sa fie unul cu o incarcatura speciala", a declarat Mihai Ghyka, directorul comercial al Vodafone Romania.

Potrivit acestuia, telefoanele de tip iPhone determina automat o utilizare mai intensa a serviciilor oferite de operator si implicit venituri mai mari pentru compania de telefonie.

Potrivit oficialilor Vodafone, aproximativ 1% din terminalele inscrise in retea sunt telefoane Apple iPhone, procent care va creste odata cu lansarea noului iPhone 4S.

In noaptea dintre 10 si 11 noiembrie patru magazine Vodafone din Capitala, alaturi de altele din Brasov, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Ploiesti, Pitesti si Timisoara au pus in vanzare noul terminal.

In reseaua Vodafone noul iPhone 4S in versiunea de 16 Gb va putea fi achizitionat gratis impreuna cu abonamentul de 80 de euro. Impreuna cu abonamentul iPhone 19 (19 euro lunar, care include 150 de minute nationale, 1.000 in reteaua Vodafone, tot atatea SMS-uri, 500 Mb trafic de date) un iPhone 4S 16 Gb poate fi ahizitionat cu 399 de euro.

De cealalta parte, Orange a inregistrat cateva sute de precomenzi, iar in seara de joi, peste 50 de persoane au anuntat ca vor veni la magazinul Orange din Baneasa Shopping City pentru a fi primii utilizatori ai companiei care intra in poseesia celui mai recent gadget Apple, a precizat Julien Ducarroz, directorul comercial al operatorului.

"iPhone este unul dintre cele mai bine vandute smartphone-uri din portofoliul Orange, dar nu este singurul care inregistreaza vanzari bune", a spus Jean Francois Fallacher, CEO al Orange Romania.

Si Cosmote are in oferta iPhone 4S, insa compania nu a organizat un eveniment special de lansare.

Persoanele interesate de iPhone 4S vor putea cumpara terminalul incepand cu 11 noiembrie din reteaua de magazine Cosmote Romania la preturi cuprinse intre 799 si 2.199 lei, in functie de tipul de abonament si configuratia telefonului.

Cu abonamentul Cosmote Discover, tarifat cu 18,60 euro/luna (TVA inclusa) si incheiat pe o perioada de 24 luni, terminalul iPhone 4S 16 GB costa 1.749 lei. In cazul configuratiei cu 32 GB, pretul terminalului se ridica la 2.199 lei.

Daca se opteaza pentru abonamentul Cosmote Explore, tarifat cu 28,52 euro/luna (TVA inclusa), clientul va plati 999 lei pentru iPhone 4S 16 GB si 1.439 lei pentru iPhone 4S 32 GB.

Pentru abonamentul Cosmote Adventure, tarifat cu 48,36 euro/luna (TVA inclusa), cel mai avansat terminal al Apple costa 799 lei in configuratia de 16 GB si 1.229 lei lei in varianta de 32 GB. Prin intermediul celor trei abonamente poate fi achizitionat si terminalul iPhone 4, in configuratia de 8 GB, 16 GB si 32 GB, la preturi cuprinse intre 299 si 2.199 lei.

iPhone 4S a fost lansat de compania americana Apple la inceputul lunii octombrie. In primele trei zile de la startul vanzarilor in magazine, in 14 octombrie, Apple a vandut 4 milioane de iPhone 4S.

Pe piata din Romania exista aproximativ 300.000 de gadgeturi mobile Apple (iPhone si iPad), potrivit estimarilor neoficiale de pe piata.

 

Sursa: InCont

Share articol: