Mamele au de acum la dispoziție o nouă aplicație, creată special pentru ele. Momsi este prima aplicație românească pentru mame, care încurajează crearea de micro-comunități în funcție de proximitate și încurajează interacțiunile în viața reală.

Problemele principale pe care le resimt mamele sunt izolarea și lipsa de sprijin în viața de zi cu zi, iar aplicația vine în întâmpinarea acestor provocări. 

Cum se folosește Momsi, aplicația pentru mame

Aplicația Momsi este gratuită, nu conține reclame, poate fi descărcată de AICI. Ea este disponibilă în România, Polonia, Ucraina, Ungaria, Slovacia și Republica Moldova. 

Utilizatoarele setează în aplicație locul în care se află și vârsta copilului, iar aplicația le oferă sugestii de alte mame din apropiere, cu copii de vârstă similară și interese comune. Fiecare utilizatoare a aplicației poate invita alte mame în propriul sat virtual și astfel va putea găsi ajutor rapid în situații de urgență, va putea organiza ieșiri la o cafea sau întâlniri de joacă pentru copii și va putea vinde sau cumpăra produse de la alte mame, pentru ele sau copiii lor, prin market place-ul din aplicație.

Misiunea noastră este să transformăm modul în care ne raportăm la maternitate: să facilităm sprijinul de care mamele au nevoie în viața de zi cu zi, sa le ajutăm să iasă din izolarea și rutina zilnică, să le salvăm timp, energie și bani”, spune Ionuț Țurlea (foto), fondator și CEO.

Momsi, în contextual războiului din Ucraina

Aplicația se poate dovedi un instrument vital de comunicare și schimb de experiență între mamele care au fost forțate de războiul din Ucraina să fugă din țara lor. Ele pot interacționa ușor cu alte mame din țările vecine, în care Momsi este funcțională.

Războiul din Ucraina și faptul că 80-90% dintre refugiați sunt mame cu copii au fost argumente pentru noi să lansăm aplicația în toate aceste țări care au graniță cu Ucraina, astfel încât mamelor refugiate să le fie mai ușor să se găsească reciproc în țările în care au ajuns și să primească ajutorul de care au nevoie”, adaugă Ionuț Țurlea.

Ce asigură aplicația Momsi

Confidențialitatea datelor

Creatorii aplicației spun că sunt vehemenți în privința confidențialității datelor. „Datele tale rămân datele tale. Nu le împărtășim cu terțe părți. Fără reclame”.

Folosește-o doar când ai nevoie

Aplicațiile și produsele digitale sunt menite să ne ajute, nefiind centrul vieții cuiva. Momsi este acolo când ai nevoie și te așteaptă când nu ai nevoie.

Nicio mamă singură

Se zice că e nevoie de un sat să crești un copil. Creatorii săi mizează pe faptul că Momsi va deveni locul în care fiecare mamă să își creeze propriul sat, care să o ajute să își crească copilul.

Principalele dificultăți ale femeilor cu copii

Izolarea și lipsa sprijinului

Odată cu venirea pe lume a copiilor lor, mamele se confruntă de obicei cu o perioadă de izolare, încercând să se adapteze la noua lor viață. Multe dintre ele nu au un sistem de sprijin de încredere, neputând să se bazeze pe ajutorul familiei, prietenilor sau altor mame.

Mama-perfectă

Idealul de mamă-perfectă, presiunea socială asupra unei bune educații parentale împreună cu lipsa de discuții despre nevoile actuale ale părinților și așteptările generale de a performa întotdeauna la un nivel înalt ca femeie, mamă și profesionist - toate fac ca mamelor să le fie greu să recunoască că sunt suficient de bune.

Presiunea social media

Produsele sociale actuale țin mamele „captive” în aplicații și creează dependențe și temeri nesănătoase. Adesea ajung să fie o gaură neagră în care pierzi enorm de mult timp. În plus, mamele sunt adesea judecate și criticate atunci când își expun părerile.

Foto: Shutterstock

Share articol: