Desi au vandut divizia de mobile, finlandezii n-au renuntat la ideea unei reveniri

In urma cu ceva ani, Nokia a luat a doua decizie care avea sa duca de rapa liderul producatorilor de telefoane. Finlandezii au spus un "nu" hotarat smartphone-urilor cu Android, dezamagindu-si zecile de milioane de fani. Asta dupa ce am avut prea mult de asteptat pana sa vedem un smartphone Nokia.

Cele doua decizii proaste sunt, fara dubiu, principalele cauze ale declinului finlandezilor, declin care a culminat cu vanzarea diviziei mobile catre Microsoft. Cu toate astea, Nokia inca e interesata de acest domeniu si ar putea lucra in secret la un smartphone de top care sa ruleze Android, conform chinezilor de la MyDrivers.

In spatele proiectului s-ar afla echipa responsabila de Nokia N9 si sistemul de operare MeeGo. Contractul cu Microsoft le interzice cu siguranta finlandezilor sa mai activeze vreodata un terminal cu numele Nokia, sau sa le faca concurenta celor din Redmond. Asta nu inseamna insa ca din compania finlandeza nu s-ar putea desprinde o divizie care sa lanseze smartphone-ul high-end sub o alta denumire. Ar putea fi al doilea telefon cu Android al finlandezilor, dupa Nokia X.

Share articol: