Recentele procese pe care fabricantul de telefoane mobile le-a intentat firmelor competitoare a atras atentia autoritatilor europene.

Apple, Samsung, HTC, toate cele trei mari producatoare de telefoane mobile au avut sau inca mai au de furca, in problema patentelor, cu Nokia, fapt ce a adus multi bani finlandezilor. Miscarile au atras atentia Comisiei Europene care considera ca Nokia incearca sa faca mai multi bani din patente decat din productie.

Comisarul Joaquin Almunia, insarcinat cu probleme legate de competitie la CE, a sfatuit producatorul de telefoane mobile sa nu se transforme intr-un "vanator de recompense" chiar daca are un mare portofoliu de inventii si inovatii. Oficialul a a mai spus ca forul european nu va ezita sa deschida un proces daca Nokia va incerca sa obtina "avantaje ilegale" cu ajutorul patentelor sale.

Comisia Europeana a aprobat, cu doar cateva saptamani in urma, preluarea diviziei de telefonie a Nokia de catre Microsodt pentru suma de 3,7 miliarde de dolari. Autoritatile europene au considerat ca preluarea "nu va ridica probleme pe tema competitiei in piata".
 

Share articol: