Lumia 610, cel mai ieftin terminal Nokia cu Windows Phone si tehnologie NFC pentru plati si achitarea biletelor de calatorie

Nokia a anuntat astazi lansarea unei versiuni cu NFC a smartphone-ului recent lansat Nokia Lumia 610 - cel mai accesibil terminal din gama Lumia, ideal ca prim terminal Windows Phone pentru segmentul de utilizatori mai tineri.

Smartphone-ul finlandez este compatibil cu accesorii NFC si poate citi etichete NFC. Nokia Lumia 610 NFC dispune de capabilitati software si hardware pentru implementarea solutiilor pentru plati si achitarea calatoriilor prin NFC, terminalul obtinand certificare pentru efectuarea de plati prin tehnologia MasterCard PayPass.

"Nokia continua sa inoveze in domeniul NFC, cu aceasta noua implementare pe platforma Windows Phone, pentru care avem intreaga sustinere a Orange," a declarat Ilari Nurmi, head of product marketing for Smart Devices, Nokia.

"Implementam tehnologia NFC in cadrul portofoliului nostru si continuam sa ne extindem gama de accesorii NFC, iar utilizatorilor le este mai usor sa se conecteze printr-o singura atingere. De asemenea, facilitam dezvoltarea de solutii de plati si ticketing prin NFC de catre operatori si alti furnizori de servicii pe smartphone-urile noastre." 

"Orange intentioneaza sa lanseze servicii NFC mobile in toate teritoriile europene in care opereaza. Ca parte a acestui obiectiv, suntem incantati sa fim primul operator care lanseaza Lumia 610 NFC," a declarat Yves Maitre, Senior VP Mobile Multimedia & Devices, Orange.

"Smartphone-urile Nokia Lumia au fost primite foarte bine de clientii Orange. Vom face urmatorul pas si vom adauga un terminal compatibil cu NFC la aceasta gama populara de dispozitive, permitand utilizatorilor sa foloseasca servicii contactless printr-o singura atingere. Abordarea Nokia se potriveste in mod natural cu a noastra in ceea ce priveste tehnologia NFC aratand, ca si Orange, un angajament timpuriu pentru acest standard."

Tehnologia MasterCard PayPass ofera consumatorilor o alternativa rapida si comoda pentru efectuarea de plati la punctele de vanzare de la care isi fac cumparaturile zilnice. Terminalele care au obtinut certificare MasterCard, precum Nokia Lumia 610 NFC au trecut printr-un proces riguros de testare intr-un laborator acreditat MasterCard, pentru a asigura o functionare fluida in reteaua PayPass.

"Suntem incantati de certificarea Lumia 610 NFC pentru utilizarea impreuna cu tehnologia noastra PayPass, lider in industrie. Acesta se alatura altor smartphone-uri Nokia care ajuta consumatorii sa aleaga cand, unde si cum fac cumparaturi folosind terminalele lor mobile," a declarat Mung Ki Woo, Group Executive, Mobile, MasterCard. 

Lumia 610 NFC va fi disponibil in al treilea trimestru al acestui an.

Share articol: