Telefonul a fost prezentat in cadrul unui eveniment care a avut loc la New York. GALERIE FOTO

UPDATE: Actiunile Nokia au scazut cu 13% dupa prezentarea celor doua smartphone-uri cu Windows Phone 8, scrie WSJ.

Finlandezii de la Nokia au lansat miercuri la New York cel mai bun telefon de pana acum din gama Lumia: 920. Multe dintre lucrurile care se speculau s-au dovedit a fi reale. Se vede ca firma nordica face eforturi mari pentru a invinge concurenta reprezentata in special de Samsung si de Apple.

"Nokia Lumia 920, cel mai inovator telefon din lume", a declarat in cadrul evenimentului de prezentare Jo Harlow de la Nokia. Telefonul are, cu siguranta, specificatii generoase. Intai de toate, el are incarcare Wireless, deci nu se conecteaza la alimentator pentru a primi curent electric, ci se aseaza deasupra acestuia si se incarca prin inductie.

Lumia 920 echipat cu Windows Phone 8, un procesor Snapdragon S4 dual-core la 1,5 GHz,  ecran de 4,5 inch cu 336 ppi, 16 GB memorie interna si o camera PureView de 8.7MP, camera care impresioneaza.

Aceasta are lentile Carl Zeiss cu o stabilizare optica mai buna decat la SLR-uri, potrivit finlandezilor. Telefonul care face poze si video mai bine decat orice competitor de pe piata, sustine Nokia, care pentru a demonstra acest lucru, in cadrul prezentarii au fost puse una langa alta aceleasi cadre facute cu un Lumia 920 si cu un Samsung Galaxy S III.

Smartphone-ul are tehnologia "floating lens", care e mai buna decat stabilizarea optica de la mai multe multe dintre SLR-uri, sustine compania. Asta inseamna imagini mai clare si mai luminoase fara blitz. Pentru amatorii de fotografii exista o paleta larga de efecte, inclusiv sepia.

Revenind la ecran, acesta are tehnologia PureMotion HD+, ceea ce inseamna o rezolutie mai buna, dar si o ajustare a luminozitatii si a culorilor in functie de lumina solara. "Am vrut sa oferim cea mai buna experienta de vizualizare de pe toate display-uruile smartphone-urilor", a declarat in cadrul evenimentul Jo Harlow de la Nokia.

Telefonul va fi pe piata in ultimele 3 luni ale acestui an, dar pretul nu a fost confirmat insa.

http://youtu.be/V8_Z7_kJ3_g

Sursa: Nokia

Share articol: