Producătorul este cunoscut pentru inovațiile sale în domeniul telefoanelor mobile.

Oppo vine cu un nou concept inedit, după o serie de inovații în domeniul designului de smartphone.

În anul 2013 a lansat un telefon cu cameră care se rotește, iar în 2018 a impresionat cu Find X, telefonul cu camere prin activate prin sistem slide out.

Noul smartphone lansat acum, deocamdată sub formă de concept, se numește Oppo X 2021 și are un ecran care se rulează în interiorul gadgetului.


Astfel, ecranul nu are o dimensiune fixă, pentru că se poate extinde de la 6,7 inci până la 7,4 inci, iar imaginea se ajustează automat.

Inovația este posibilă datorită unei noi tehnologii: un ecran OLED cu o grosime de numai 0,1 mm se află sub ecranul propriu-zis al telefonului.

Sub display se află un sistem de rulare a ecranului, astfel încât ecranul se extinde fără să fie nevoie de o balama, problemă cu care se confruntă telefoane pliabile lansate până acum.

Sistemul de rulare funcționează cu ajutorul a două mici motoare, care extind sau retrag ecranul, presiunea fiind repartizat perfect egal pe întreaga suprafață a display-ului.

Din păcate, nu știu când și nici dacă acest telefon va fi lansat cu adevărat sau va rămâne un simplu concept cu adevărat revoluționar.

 

Share articol: