În lupta continuă de a crește suprafața de ecran a smartphone-urilor, LG a venit cu o nouă idee: o husă care este, de fapt, un display OLED pliabil ce se poate înfășura în jurul telefonului. 

Poate că sună puțin ciudat, dar este ideea pe care LG a inclus-o într-un nou patent, descoperit de LetsGoDigital și de Android Central. Propunerea a fost înaintată către WIPO Global Design Database, dar și către International Design System de la Haga și descrie o husă care este formată, practic, dintr-un ecran și poate fi conectată la telefonul mobil și folosită drept un display pliabil. Poate fi utilizată și lângă device și se transformă, astfel, într-un spațiu mare, dedicat doar experienței de vizualizare.

Deși, probabil, nu este la fel de elegant precum un telefon pliabil real, ideea are totuși un avantaj major: dacă acest ecran flexibil se sparge, ar trebui să poată fi înlocuit cu ușurință, pentru că este separat de smartphone, sunt de părere jurnaliștii de la Mashable.

LG preferă să facă lucrurile puțin altfel, în general. Compania a fost prima care a promovat telefoanele modulare, prima care a introdus o cameră duală cu o lentilă ultra wide, cea dintâi care a implementat un scanner de amprentă, iar lista poate continua.

Deși companii precum Samsung, Motorola, Xiaomi și Huawei au anunțat dispozitive pliabile, LG a ales un drum puțin diferit, lansând și o gamă de telefoane cu un ecran secundar detașabil.

Sursa foto: Mashable/Stan Schroeder 

Share articol: