Telefoanele cu tehnologie 5G nu mai sunt o noutate în 2020, iar The Korea Herald a publicat concluzia unei cercetători privind numărul de dispozitive vândute.

Conform acestui raport, în primele trei luni ale acestui an, Samsung este producătorul care a vândut cele mai multe telefoane cu 5G.

Astfel, Samsung a vândut aproximativ 8,3 milioane de telefoane cu 5G, având o cotă de piață de 34,4%.

Locul doi este ocupat de Huawei, care a vândut 8 milioane de smartphone-uri compatibile cu 5G, având o cotă de piață de 33,2%. Prin urmare, între primele două locuri nu este o diferență mare.

La o distanță semnificativă se clasează Vivo, cu o cotă de piață de 12% și Xiaomi, cu o cotă de piață de 10,4%.

În total, la nivel global, în primele 3 luni ale anului 2020 s-au vândut 24,1 milioane de telefoane cu 5G, deși această tehnologie este abia la început și nu este disponibilă în toate țările.

Prin urmare, pe măsură ce rețetele 5G se vor extinde, vom asistat la o creștere semnificativă a numărului de telefoane compatibile care vor fi vândute.

Tot anul aceste sunt așteptate lansări importante în domeniul telefoanelor 5G. Vom vedea primele modele de iPhone cu tehnologie 5G, dar și modele mai accesibile de telefoane compatibile cu noua tehnologie.

Share articol: