Autoritatile din California recomanda oamenilor sa reduca expunerea la radiatiile emise de telefon.

Departamentul de sanatate publica din California a publicat un ghid cu recomandari privind folosirea telefoanelor mobile.

Autoritatile recomanda limitatea expunerii la radiatiile emise de aceste gadgeturi, care pot fi periculoase pentru sanatate.

Mai multe studii au indicat o legatura intre folosirea abuziva a telefoanelor si probleme de fertilitate, de sanatate mentala, de atentie sau chiar cresterea riscului de cancer, scrie Daily Mail.

Problemele apar din cauza radiatiilor emise de telefoane, care folosesc semnale radio de joasa frecventa. Radiatiile sunt mai intense atunci cand descarcam un document mai mare sau cand vizionam un film.

Cel mai evident efect negativ al telefoanelor a fost observat in cazul copiilor, care ajung sa aiba probleme de concentrare.

Astfel, expertii recomanda celor care utilizeaza telefoane mobile sa nu le tina foarte aproape de corp si sa stea la distanta de ele atunci cand nu le folosesc.

El recomanda folosirea de accesorii hands-free sau comunicarea prin speaker, fara a tine telefonul la ureche.

Totodata, studiile au demonstrat ca barbatii care isi tin telefonul in buzunarul de la pantaloni risca sa devina infertili. De aceea, este indicat ca talefonul sa fie tinuta intr-o geanta.

De asemenea, noaptea nu este bine ca telefonul sa fie tinut sub perna sau pe noptiera, ci la o distanta cat mai mare.

Foto: iStock

Share articol: