Oamenii de stiinta de la mai multe universitati americane au aflat ce se intampla si au venit cu idei pentru imbunatatirea tehnologiei.

Daca folosesti gadgeturi cu acumulator Li-ion, ai observat ca dupa un timp eficienta lor scade si trebuie sa te plimbi cu cablurile de alimentare dupa tine. Oamenii de stiinta de la Lawrence Berkeley, Brookhaven si Stanford au studiat fenomenul si spun ca acum inteleg mai bine ce se intampla, scrie AndroidCentral

Cercetatorii au observat ca in timp, anodul si catodul bateriei nu se degradeaza asa cum se credea. Cu ajutorul unui microscop, ei au observat ca sarea care se formeaza la anod si eroziunea metalica de la catod nu sunt procese cu aspect uniform, asa cum se credea, ci exista mici imperfectiuni.

Incercand sa inteleaga mai bine tiparele de eroziune, oamenii de stiinta vor sa construiasca o pudra care poate contracara imperfectiunile de la anod si imbunatati durata de viata a bateriei. Deja au inceput sa lucreze la aceasta substanta.

Deocamdata cercetarea lor este abia la inceput, iar oamenii de stiinta nu pot sa spuna exact cu cat se va prelungi durata de viata a bateriilor. Insa ideea lor este promitatoare, mai ales pentru ca in domeniul bateriilor se intampla prea putine lucruri.

Share articol: