Telefoanele companiei vor purta acest nume de acum incolo

Microsoft a renuntat oficial la numele “Nokia”. Anuntul a fost facut pe pagina de Facebook a Nokia Franta si va fi preluat in zilele urmatoare in toate tarile in care Microsoft si-a asigurat prezenta. Noul nume pe care il vor purta smartphone-urile produse de companie va fi “Microsoft Lumia”. In zilele urmatoare veti primi un mesaj pe Facebook, care va anunta schimbarea numelui acestei pagini. Suntem pe punctul de a deveni Microsoft Lumia”, este mesajul pe care l-au primit fanii paginii de Facebook Nokia Franta.

Aceasta e doar una din etapele planului Microsoft de a schimba brandul Nokia. In aprilie, gigantul din Redmond a cumparat divizia de telefoane a finlandezilor pentru 7,2 miliarde de dolari. In urma achizitiei, Microsoft e acum producatorul smartphone-urilor si tabletelor Lumia, telefoanelor Nokia, consolelor Xbox, dar si al tabletelor si accesoriilor pentru tabletele Surface. Cealalta componenta a achizitiei o reprezinta cei 25.000 de angajati Nokia, aflati in 50 de tari. Multi dintre ei au fost insa disponibilizati.

Ultimele produse care vor mai purta brand-ul Nokia sunt smartphone-urile Nokia Lumia 730 si 830, anuntate de Microsoft chiar luna trecuta. Nu e singura denumire la care renunta Microsoft in ultima vreme. Compania va inlocui si termenul “Windows Phone” cu “Windows”. Urmatorul sistem de operare anuntat de Microsoft, Windows 10, va unifica totul intr-o singura platforma.

Share articol: