Dupa mai multe intarzieri, telefonul s-a lansat in sfarsit pe piata.

Samsung a anuntat noul sau telefon Samsung Z, primul dezvoltat cu ajutorul platformei Tizen. Smartphone-ul Samsung Z va putea fi testat chiar in aceasta saptamana, la conferinta dedicata dezvoltatorilor de aplicatii pe care compania o organizeaza incepand cu 3 iunie la San Francisco.

Samsung a mai folosit sistemul de operare Tizen si la ceasurile sale, Samsung Gear 2 si Gear Fit, lansate in primavara anului acesta.

Noul smartphone Samsung Z are ecran Super AMOLED de 4,8 inch la 1280x720p, procesor quad-core la 2,3 GB, 2 GB de RAM, 16 GB de spatiu si slot pentru card microSD. Gadgetul foloseste versiunea de Tizen 2.2.1.

Telefonul este 4G si vine cu doua camere foto: una de 8 MP si cealalata de 2.1 MP. Bateria lui este de 2600mAh. Noul smartphone mai bifeaza NFC si infrarosu.

Samsung Z are senzor de amprenta incorporat un butonul de home si un senzor pentru masurarea ritmului cardiac in partea din spate. 

Samsung Z are si functia Ultra Power Saving Mode, care ii permite telefonului sa economiseasca masiv bateria si sa poata functiona in caz de urgenta. 

Cei de la Samsung au anuntat ca telefonul se va lansa intai in Rusia, undeva in perioada iulie - septembrie, apoi va ajunge si in alte tari de pe glob.

Share articol: