De la un an la altul vedem telefoane mobile cu camere foto din ce în ce mai performante, iar noile modele vor fi chiar și mai surprinzătoare.

Potrivit specialistului Ice Universe, Samsung Semiconductor intenționează să producă un senzor foto de 600MP, care să fie introdus pe noile modele de smartphone.

Recent, Jinhyun Kwon, directorul de marketing al Samsung Semiconductor, a declarat pentru Android Authority că scopul companiei este să realizeze un senzor foto de 500MP, rezoluție care este similară ochiului uman.

Desigur, o asemenea performanță este dificil de obținut, pentru că apar multe provocări care trebuie depășite.

În primul rând, un senzor atât de mare ar însemna un modul foto extrem de gros și de mare, care ar ocupa o parte importantă din spatele telefonului.

Spre exemplu, un senzor de 600MP realizat cu tehnologie de 0.8um ar avea nevoie de un modul foto cu o grosime de 22 mm.

În plus, acest modul ar ocupa o suprafață de patru ori mai mare pe spatele telefonului comparativ cu actualul senzor de 108MP.

Totuși, avantajele unui senzor cu o rezoluție atât de mare ar fi uriașe. Filmările la rezoluții 4K sau chiar 8K ar fi cu adevărat impresionante și calitatea imaginii ar fi mult mai bună.

Chiar dacă uriașii senzori nu vor putea fi introduși prea curând pe telefoane mobile, ei s-ar putea regăsi totuși pe drone și mașini autonome.

Potrivit zvonurilor, noul flagship Samsung Galaxy S21 va avea tot un senzor de 108MP, însă nu se știe ce inovații vom vedea pe modelele din anii viitori.
 

Sursa foto: Android Authority


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus:


 

Share articol: