Un jurnalist chinez a lucrat sub acoperire la fabrica Foxconn

Un jurnalist chinez de la Shanghai Evening Post a dezvaluit detaliile productiei iPhone 5. Acesta a fost angajat timp de zece zile la fabrica Foxconn din Tai Yuan.

Dupa o perioada de pregatire de sapte zile, jurnalistul sub acoperire a inceput munca propriu-zisa in schimbul de noapte, de la ora zero pana la 6 dimineata. Acesta a trebuit sa se acomodeze cu dormitoare murdare si cu imensele salile de mese.

Acesta a observat patru linii de productie, pe care lucreaza cate 12 muncitori. Intr-o jumatate de zi fiecare linie poate realiza 36.000 de carcase de iPhone. Pentru doua ore suplimentare, un muncitor primeste in plus 4 dolari (27 yuan).

Fabricile Foxconn din China au atras atentia dupa aparitia mai mulltor stiri si reportaje despre conditiile grele de munca, in urma carora au existat chiar si sinucideri. Ultimul astfel de gest a avul loc in urma cu doar trei luni la fabrica din Chengdu.

Compania americana va prezenta astazi mult asteptatul iPhone 5. Evenimentul va avea loc in aceasta seara la San Francisco in Statele Unite, incepand cu ora 20:00 si va putea di urmarita LIVE pe www.yoda.ro si pe www.stirileprotv.ro.

Sursa: cnet / Foto: micgadget

Share articol: