Mai multe companii vor sa cumpere Snapchat pentru aceasta suma astronomica

Compania care a produs Snapchat, aplicatia prin intermediul careia mesajele şi fotografiile se autodistrug, este in negocieri cu mai multe companii chineze pentru o investitie care ar putea sa ridice valoarea acesteia la o suma de 10 miliarde de dolari, informeaza huffingtonpost.com, citat de Mediafax.

Conform sursei citate, valoarea atat de mare a Snapchat este specifica industriei de telecomunicatii din SUA, insa The Huffington Post atrage atentia ca aceasta companie a avut pana in prezent venituri de 0 dolari.

Potrivit Bloomberg, un grup de investitori, intre care se afla şi Alibaba, versiunea chineza a retailerului Amazon, este interesat de achizitionarea acestei aplicatii.

Un purtator de cuvand al Snapchat a refuzat sa comenteze informatia.

Snapchat a intrat in atentia internationala a media dupa ce atat Facebook, cat şi Google au facut oferte de 3 miliarde de dolari, respectiv 4 miliarde de dolari pentru a cumpara aceasta aplicatie. Insa, Snapchat a refuzat ambele oferte.

In luna mai, Federal Trade Commission a anuntat ca a incheiat un acord cu compania Snapchat, pe care a acuzat-o ca işi inşala utilizatorii in privinta caracterului efemer al "snaps"-urilor publicate (fotografii, mesaje video, mesaje text), despre care se presupune ca ar trebui "sa dispara pentru totdeauna" in mai putin de 10 secunde. Snapchat a neglijat mai ales sa ii informeze pe utilizatori in legatura cu faptul ca "snaps"-urile pot fi salvate pe termen nedeterminat, utilizand alte aplicatii.

Acest serviciu pentru telefoane inteligente a devenit foarte popular dupa lansarea sa in septembrie 2011. Insa succesul sau a generat multe ingrijorari, pentru ca aplicatia poate sa ofere adolescentilor o falsa impresie de securitate atunci cand işi publica fotografiile.

FTC a acuzat Snapchat şi de faptul ca a colectat, fara sa ii anunte, contactele din agendele utilizatorilor sai care poseda un iPhone, un iPad sau un iPod.

Aceeaşi institutie americana a reproşat faptul ca Snapchat nu şi-a securizat suficient serviciul "Find a Friend", care a permis piratilor cibernetici sa acceada in baza sa de date şi sa fure astfel nume şi numere de telefon de la 4,6 milioane de utilizatori.

Nicio amenda nu a fost aplicata, insa Snapchat ar putea face obiectul unor sanctiuni financiare, daca nu va respecta conditiile acestui acord, dupa cum a mai spus FTC.

Snapchat a promis, intr-un comunicat, ca va raspunde chestiunilor semnalate de FTC şi a precizat ca a rezolvat deja mai multe dintre aceste probleme.

Totodata, Snapchat şi-a asigurat utilizatorii ca va continua sa investeasca in sisteme de securitate şi in mijloace tehnice care sa impiedice comiterea unor abuzuri.

Share articol: