Scott Huffman, senior engineering director la Google, a dezvaluit in Guardian ca device-urile vor fi in curand ... fara ecran!

Cei de Google prezic ca device-uri se vor baza in curand doar pe tehnologia recunoasterii vocale conform inginerului Scott Huffman, punand accent pe faptul ca si acum compania se bazeaza pe datele audio la fel de mult ca pe informatiile bazate pe text.

Huffman spune ca a existat o crestere substantiala in ceea ce priveste cautarea vocala si dispozitivile de recunoastere vocala iar noile descoperiri incurajeaza mai multi oameni sa adopte aceste dispozitive.

"Ne uitam la un viitor unde avem o varietate mare de device-uri. Avem un supercomputer in buzunare, dar si in ceasuri, in ochelari sau pe laptop. Unele au ecrane si tastatura dar altele nu, si vedem o crestere imensa a persoanele care interactioneaza prin recunoasterea vocala" spune Hoffman.

Cei la Google lucreaza mereu la dezvoltarea controlului vocal pe Android, sistem de operare aflat pe aproximativ 60% din smartphone-urile din lume la ora actuala.

Hoffman, cel care lucreaza la telefoane de 5 dintre cei 8 ani de cand este la Google, a admis ca userii s-ar putea sa nu fie constienti de posibilitatea folosirii instructiunilor vocale. Spune ca un mod evident de folosire este cand conduci, atunci cand comenzile vocale vor distruge tentatia de a trimite mesaje sau verifica mailul cand esti la volan

Share articol: