Prezența unui senzor de amprentă încorporat este acum o funcționalitate specifică flagship-urilor și, pe lângă faptul că arată foarte cool, acesta oferă și unele beneficii practice evidente. 

Poziționarea acestui senzor sub display permite realizarea de smartphone-uri cu un ecran întins pe toată suprafața, fără a sacrifica securitatea sau confortul. Această tehnologie este mai avansată și necesită implementarea pe un ecran OLED, un tip de display care este, încă, destul de scump de produs.

Redmi a demonstrat, însă, că există o soluție reală pentru a adăuga senzorul de amprentă încorporat în display și pe un telefon cu un ecran LCD. Aceasta se bazează pe o metodă inovativă ce utilizează razele infraroșu. Într-un video postat pe Weibo, managerul general al companiei, Lu Weibing, a făcut o demonstrație cu un prototip perfect funcțional, pe care senzorul era integrat într-un panou LCD al unui Redmi Note 8 Pro. Acesta permite trecerea razelor infraroșu prin ecran, fără să interfereze cu iluminarea naturală a acestuia.

În acest moment, nu este foarte clar cât de rapid va fi acest sistem sau cât de bine va funcționa și nici nu sunt informații clare referitoare la integrarea lui pe dispozitivele pe care Redmi le va lansa în 2020. În orice caz, utilizarea acestei tehnologii poate aduce senzorul de amprentă și pe telefoanele mid și low end, lucru care ar fi un mare plus pentru utilizatorii ce nu vor să investească într-un flagship. 

Share articol: