Viitorul smartphone va avea sistemul de operare Android.

Acum cand multe telefoane sar de 2500 de lei, o companie promoveaza smartphone-ul ieftin, de 20 de dolari. Este vorba despre producatorul de procesoare ARM, care crede ca un astfel de gadget cu Android va fi disponibil "in urmatoarele luni".

Totusi, sub 20 de dolari este destul de greu sa cobori, la tehnologia existenta in prezent, a mai precizat compania ARM, citata de engadget.

Deja exista smartphone-uri cu Firefox OS, ZTE Open (foto), care se vand la 25 de dolari bucata, la liber. Exista de asemenea si cateva telefoane inteligente Nokia la pret scazut.

Smartphone-ul de 20 de dolari ar putea avea procesor single-core Cortex A5, mai spune compania ARM. Sigur, ecranul va fi micut, in jur de 3,5 inch, iar camerele slabute, daca e sa ne avantam in speculatii.

Marea crestere in domeniul telefoanelor mobile nu a provenit anul trecut de pe urma smartphone-urilor scumpe, ci datorita gadgeturilor ieftine sau le pret mediu, domeniul pe care producatorii e posibil sa il exploateze tot mai mult in viitorul apropiat.

Share articol: