Temperaturile extrem de scazute te pot costa telefonul mobil!

Noaptea trecuta a fost inregistrata cea mai mica temperatura din această iarna, minus 35 de grade Celsius, a fost inregistrată la Intorsura Buzaului, in judetul Covasna, in timp ce la Brasov au fost minus 33 de grade Celsius, iar la Miercurea Ciuc minus 29 de grade Celsius, conform Mediafax.
 
Acest lucru poate sa afecteze si telefoanele mobile. Pentru a-ti proteja gadgeturile, poti cauta pe internet. Au aparut teste, tutoriale si sfaturi pentru proprietarii de smartphone-uri care vor ca dupa aceasta iarna sa mai ramana cu un telefon intreg in buzunar.
 
Americanii de la PopularMechanics.com au prezentat un infografic, dupa ce au testat mai multe telefoane, cu rezistenta aparatelor la frig. Precizam ca infograficul este in grade Fahrenheit, in timp ce noi vom prezenta situatia transformandu-le in Celsius.
 
La -12 gade Celsius (10 grade Fahrenheit), conform studiului, ecranele majoritatea telefoanelor incep sa dea mici rateuri, mai ales daca vorbim despre modele cu ecran tactil.
 
La -23 de grade Celsius, problema se muta de la ecran la baterie, unele baterii incepand sa cedeze cu totul, chit ca telefonul era incarcat complet la inceputul testului.
 
La -28 de grade Celsius, unele telefoane se inchid complet, in timp ce celelalte care inca raman pornite au probleme uriase la LCD si baterie in clipa in care se ajunge la -34 de grade Celsius.
 
La -40, -45 de grade Celsius, toate telefoanele devin inoperabile complet.
Share articol: