Agentia de presa sud-coreeana Yonhap News a anuntat accidentul.

UPDATE 28 martie, 21:30:

Declaratia oficiala Samsung: "Imediat ce accidentul a fost anuntat, o echipa de interventie rapida a Samsung a fost trimisa la unitate, unde un angajat a fost gasit in stare de inconstienta si transportat la un spital din apropiere, decesul fiind declarat la ora locala 7am. Compania Samsung regreta profund acest incident nefericit si transmitem sincere condoleante familiei angajatului decedat. Siguranta angajatilor nostri, a partenerilor si a comunitatii locale este, si a fost intotdeauna, prioritatea noastra cea mai mare. Am verificat imediat cauza decesului si circumstantele incidentului si vom coopera pe deplin cu investigatiile in curs, derulate de autoritatile locale. De asemenea, vom analiza toate masurile de siguranta preventive pentru a ne asigura ca un incident similar nu va mai avea loc in viitor."


Presa din Coreea de Sud anunta ca la o fabrica Samsung localizata in sudul Seulului s-a petrecut un accident grav. O persoana a murit din cauza unei scurgeri de dioxid de carbon.

O defectiune la sistemul de aparare impotriva incendiilor pare sa fie cauza tragediei. Sistemul respectiv ar fi crezut in mod eronat ca s-a aprins ceva si a degajat dioxid de carbon. Un muncitor de 52 de ani care lucra acolo a murit. Incidentul a fost confirmat de Samsung, iar politia a pornit o ancheta, scrie gizmodo.

Nu este prima data cand la o fabrica a Samsung se intampla un accident grav. Anul trecut, un rezervor de acid hidrofluoric a ucis un muncitor si a ranit alti patru. Imediat, cei de la Samsung si-au cerut scuze. Compania a primit o amenda de o mie de dolari.

Mai multe fabrici asiatice, inclusiv Foxconn, care lucreaza pentru Apple, au avut accidente de munca in ultimii ani.

Share articol: