În timp, bateria de la smartphone slăbește, dar există soluții prin care o poți menaja cât mai mult.

Specialiștii de la Android Authority au câteva sfaturi pentru cei care vor să afle cum pot proteja cât mai bine bateria de la smartphone. În acest fel, bateria nu va trebui schimbată și va ține cât mai mult.

Sunt trucuri simple, la care poate recurge oricine și care pot crește semnificativ durata de viață a bateriei și implicit a telefonului.

Iată care sunt acestea:

Încarcă telefonul parțial și mai des

Mitul conform căruia bateria de la telefon trebuie să se descarce complet și apoi să fie încărcată 100% este greșit. Acest lucru era valabil pentru vechile baterii. În cazul celor moderne, cu litiu-ion, încărcarea parțială este cea mai bună metodă.

Testele au demonstrat că pentru a proteja bateria, ea trebuie să stea încărcată între 30% și 80%. În acest fel, putem dubla durata de viață a bateriei.

Nu încărca telefonul peste noapte

Telefonul nu trebuie lăsat la încărcat peste noapte sau uitat prea mult timp în priză. Dacă stă la încărcat când bateria este deja 100%, aceasta va fi supusă unui stres electric foarte mare, ceea ce o va slăbi în timp. În plus, telefonul va continua să consume curent chiar și după ce s-a încărcat complet.

Nu folosi telefonul când este la încărcat

O altă greșeală frecventă este folosirea telefonului în perioada în care se află la încărcat. Astfel, pe de o parte bateria se încarcă, dar pe de altă parte se descarcă. Acest lucru o va slăbi și va provoca de asemena încălzirea ei.

Ideal ar fi să închidem complet telefonul când îl încărcăm sau să îl folosim la minimum, în niciun caz să nu ne jucăm sau să vizionăm filme sau clipuri.

Protejează bateria de temperaturi extreme

Pentru baterie, temperatura ideală este cuprinsă între 25 și 30 de grade Celsius. Peste 40 de grade Celsius, capacitatea bateriei scade deja la doar 65%.

Prin urmare, nu trebuie să lăsăm telefonul în soare sau sub pernă ori alte obiecte, unde se poate încinge foarte repede.

Share articol: