În ciuda evoluției tehnologiei, smartphone-urile încă mai au probleme în ceea ce privește durata de viață a bateriei. Din fericire, există câteva trucuri prin care putem optimiza consumul.

Înțelegerea felului în care funcționează modul „Doze”

Modul „Doze” a fost introdus pe Android 6.0 și îi permite utilizatorului să se asigure că aplicațiile din telefonul său nu folosesc baterie atunci când dispozitivul nu se află în funcțiune.

Practic, acesta se activează automat, atunci când smartphone-ul nu este utilizat o anumită perioadă de timp. În aceste momente, anumite aplicații nu pot accesa rețeaua, iar sarcinile lor de procesare – precum verificarea update-urilor sau a știrilor – sunt oprite. Cu alte cuvinte, atunci când dispozitivul este inactiv, aplicațiile iau și ele o „pauză” până când vor fi folosite din nou.

Activează funcția care permite adaptarea bateriei și a luminozității ecranului

Activarea setărilor „Adaptive Battery” și „Adaptive Brightness” determină folosirea inteligenței artificiale pentru a detecta felul în care utilizezi ecranul și aplicațiile, în așa fel încât să le optimizeze consumul în raport cu obiceiurile tale. Ideea este aceea că aplicațiile și display-ul vor solicita bateria doar atunci când este neapărat nevoie.

Folosește o aplicație

Există câteva aplicații în Play Store care promit să te ajute să economisești baterie, iar multe dintre ele chiar sunt eficiente. Două dintre cele mai cunoscute sunt AccuBattery și Greenify. Prima măsoară felul în care este utilizată bateria de-a lungul timpului și te anunță dacă sunt semne de degradare.

De asemenea, te anunță când bateria este încărcată la maximum și estimează și cât timp o mai poți folosi, în funcție de tiparele tale de utilizare. Greenify, pe de altă parte, îți amintește să plasezi aplicațiile în hibernare și te protejează de pierderile de baterie nedorite.

Oprește sau dezinstalează aplicațiile de care nu ai nevoie

Din când în când este recomandată verificarea periodică a aplicațiilor pe care le utilizezi, în așa fel încât să poți scăpa de cele de care nu mai ai nevoie. Atunci când le detectezi, cel mai bine ar fi să le ștergi, pentru a face loc altora mai noi, dar și pentru a optimiza consumul bateriei tale.

Folosește funcția „Battery Saver”

Scopul acestei funcții este să-ți păstreze telefonul funcțional atunci când bateria este pe terminate. Oprește funcționarea aplicațiilor în fundal, serviciile de localizare atunci când ecranul este oprit și, pe scurt, încearcă să vină cu soluții pentru ca bateria să reziste cât mai mult timp posibil.

Share articol: