Ubuntu Edge va fi mai mult decat un smartphone: va fi un calculator pe care il vei avea mereu la tine si il vei putea conecta la un monitor si o tastatura

Creatorii sistemului de operare Ubuntu, britanicii de la firma Canonical, vor sa revolutioneze smartphone-urile, prin Ubuntu Edge, care e de fapt un mic calculator pe care sa il porti mereu cu tine, in buzunar. Vei putea conecta la el un monitor si un mouse si in felul asta ai mereu calculatorul cu tine, oriunde te-ai afla.

Smartphone-ul Ubuntu Edge va fi primul care va folosi doua sisteme de operare: Ubuntu Touch, care e open source, si Android. 

Cel mai nou, cel mai rapid procesor

Creatorii acestul smartphone au insa nevoie de bani pentru a-si duce la bun sfarsit proiectul, iar pentru asta au apelat la site-ul de crowdfunding Indiegogo, prin care spera sa stranga 32 milioane de dolari pana pe 21 august. In prima zi de la lansarea anuntului au reusit sa adune 3 milioane de dolari de la persoane care isi doresc ca acest smartphone sa ajunga pe piata.

Campania aceasta ar fi cea mai mare strangere de fonduri din tehnologie facuta vreodata printr-un site.

Expertii de la Canonical au spus ca vor sa produca 40.000 de telefoane. Cei care vor sa primeasca un astfel de gadget trebuie sa plateasca acum 600 de dolari, la strangerea de fonduri, sau ulterior $830.

Daca totul merge bine, Ubuntu Edge va fi pe piata in mai. Daca suma nu se strange, el nu va putea fi produs.

Telefonul pe care il pregatesc britanicii promite sa aiba "cel mai nou, cel mai rapid procesor", cel putin 4 GB de RAM si 128 GB de spatiu. Ecranul va avea 4,5 inch, rezolutia 720p, si va fi acoperit cu cristal de safir pur, cea mai dura substanta naturala dupa diamant, spun cei de la Canonical. Camerele lui Ubuntu Edge vor avea 8MP, respectiv 2MP. La toate acestea, se adauga 4G, NFC si Bluetooth 4.0.

Insa nu specificatiile dau aici tonul, ci felul in care sistemul de operare se foloseste de ele. Iar aici, Canonical spune va aduce inovatii, iar smartphone-urile sale se vor misca extrem de rapid.

Share articol: