Declaratia socanta este data de un fost oficial al FBI, acesta criticand noile moduri de criptare ale celor de la Apple.

Cei de la The Washington Post au publicat o stire cu o declaratie cu adevarat tulburatoare: "Am salvat un om rapid de la moarte. Cu noul mod de criptare al celor de la Apple nu l-am fi gasit".

Ronald Hosko, presedintele Law Enforcement Leegal Defense Fund, un grup ce are misiunea de a sprijini si apara profesia celor care apara legea. In trecut, Hosko a fost asistentul directorului FBI in divizia de investigatie criminala.

In povestea lui, Hosko spune ca in acest an a fost implicat intr-un caz in care datele de pe un smartphone au ajutat la prevenirea mortii unui om. Hosko spune ca daca incidentul ar fi avut loc astazi, noul software de criptare al celor de la Apple si Google ar fi dus la moartea victimei rapirii.

"Saptamana trecuta, Apple si Android au anuntat noile lor sisteme de operare care vor fi criptate prestabilit. Asta inseamna ca nu vor mai putea companiile sa acceseze telefoanele si tabletele pentru a vedea pozele, e-mailurile si inregistrarile din ele. Inseamna si ca organele de aparare a legii nu vor mai putea sa acceseze datele salvate pe device-uri, chiar si cu mandat de la Judecator. Daca aceasta tehnologie era folosita in cazul nostru, victima ar fi fost moarta" a spus Hoscko.

Cei de la Washington Post au schimbat apoi povestea, scriind ca noile metode de criptare vor crea probleme inutile care pot costa viata victimelor

Share articol: