Consumul cel mai mare se realizeaza nu din incarcarea la priza, ci din mentinerea in functiune a "norilor".

Serviciul de clounding al Apple este un mare consumator de energie electrica, preconizandu-se ca in urmatoarele doua decenii consumul sa rivalizeze cu cel al iluminatului public. Dezvaluirea a fost publicata, sub numele de "The Cloud Begins with Coal: Big Data, Big Networks, Big Infrastructure and Big Power, de o firma de consiliere in investiile in tehnologie, Digital Power Group.

Ca o comparatie, un iPhone are nevoie anual de 361 de kilowatti/ora pe an (aici incluzandu-se si consumul de energie al serviciilor pentru acest telefon, servicii precum cloudul), in timp ce un frigider mediu consuma 322 de kw/h. Consumul total de energie in tehnologie a ajuns in 2012 la 1.500 de terawatti/ora, cu un terawatt putandu-se mentine "in priza" 90.000 de gospodarii timp de un an.

Energia necesara tehnologiei pe intregul an reprezinta 10% din consumul global, mai mult decat utilizeaza Germania si Japonia (doua mari puteri economice) impreuna. Cele 1.500 de tw/h au reprezentat consumul global de energie pe anul 1985. Apple lucreaza la un sistem de producere a energiei necesare 100% "verde", mai marii companiei spunand ca "misiunea" este completa in proportie de 75%.
 

Share articol: