Aparatul va fi lansat cel mai probabil marti seara, impreuna cu un model de iPhone 4 low cost, facut in Brazilia. Aici ai toate detaliile

Jurnalistii de la gizmodo n-au mai stat sa astepte lansarea iPhone 5 ca sa scrie primul review. Au strans toate informatiile care se cunosc despre dispozitiv si s-au pus pe treaba. Pentru ca totul sa fie cat se poate de clar, au facut rost chiar de aparate care folosesc o parte dintre componentele noului iPhone 5. O buna parte din succesul pe piata al aparatului se poate datora functiilor sale, care au o mare utilitate practica.

 

Forma

iPhone 4 s-a dovedit a fi un telefon cu un design cam patratos, dupa parerile consumatorilor, iar iPhone 5 reprezinta un pas inainte in acest domeniu. Un site german a anuntat ca are prototipul. Noul aparat e un pic mai subtire si sta mai bine in palmele noastre si in buzunare, iar colturile lui sunt ceva mai rotunjite, spun cei de la gizmodo. Vom vedea exact cum sta treaba marti, asta daca lansarea nu va fi amanata din cauza problemelor la ecran.

 

iOS 5

Despre sistemul de operare cu care este echipat iPhone 5, se vorbeste de bine. Se spune ca ar fi una dintre marile imbunatatiri de care se bucura produsul. iOS 5 este inchegat si placut, iar daca nu ti se pare asa, ghinion. Nu te vei putea intoarce la versiunile precedente.

Pentru cei care folosesc deja un iPhone 4i sunt enervati de bulele popup, avem o veste buna: ele dispar pur si simplu in iOS 5. Iar daca privesti un filmulet si cineva iti trimite un mesaj text, in partea de sus a ecranului vei vedea un text mic ce sta acolo doar cat sa-l vezi.

Cei care se dau pe Facebook sau pe Twitter se vor indragosti de noul sistem de operare, caci acum vor avea informatiile mai bine organizare si nu se vor mai pierde printre ele. Noua aplicatie pentru camera este si ea mai bine facuta.

 

iCloud

Pentru utilizatorii de iPhone, n-avem vesti grozave despre iCloud. Photostreaming-ul teleporteaza pozele de pe telefon pe Mac sau pe orice aparat cu iOS, dar numai via Wi-Fi. Mare atentie, insa! Nu exista niciun mod prin care sa stergi vreo poza indiscreta din stream. Deci aici, baietii de la Apple mai au de lucru.

 

Procesorul

iPhone 5 e un telefon mult mai sprinten decat iPhone 4. Se misca mai bine in special datorita procesorului A5, acelasi pe care il gasim si pe iPad 2.

 

Ecranul

Este de dimensiune mai mare, dar deocamdata nu se stie daca s-a umblat si la densitatea pixelilor. La fiecare nou iPhone lansat s-a observat un ecran imbunatatit, iar iPhone 5 nu va fi, probabil, o exceptie.

 

Camera

E similara cu cea de la MyTouch 4G. Avem rezolutie de 8MP, senzor CMOS, iar in conditii nefavorabile zgomotul e mai putin. Camera cu care este dotat iPhone 4 este de 5MP.

 

Merita sa cumperi noul iPhone 5?

Jurnalistii de la gizmodo spun ca da. Totusi, conteaza si pretul pe care il platesti pentru aceste specificatii. Daca vrei ceva mai ieftin, se va lansa si un iPhone 4 low cost, fabricat in Brazilia (foto la inceputul articolului).

iPhone 5 nu va avea deloc drum lin, caci alte telefoane, cu caracteristici asemanatoare, se bucura de succes pe piata. Unul dintre acestea a fost vandut in Romania in 50.000 exemplare.

 

Mai jos ai un rezumat al ultimelor zvonuri legate de iPhone 5, realizat de cnet.

Surse: Gizmodo, cnet

Share articol: