Noul model are toate functiile specifice unui smartphone la un pret accesibil. Vezi caracteristicile

Nokia a lansat Nokia 603, un nou smartphone cu sistemul de operare Symbian Belle, intr-o paleta larga de culori vii si o serie de facilitati performante. Terminalul este disponibil in mai multe variante cromatice: negru, alb, roz, verde, galben si albastru pentru partea din spate, cea frontala avand culoarea neagru sau alba.

Noul telefon are un ecran capacitiv tactil ClearBlack de 3,5 cu o rezolutie nHD de 640x360 pixeli. Display-ul este realizat cu tehnologia IPS, are un contrast foarte bun si un unghi de vizualizare de 160 de grade. Smartphone-ul are si un procesor grafic cu suport OpenGL 2.0 pentru jocuri cu grafica 3D.

Nokia 603 are instalat Belle, cea mai noua versiune a sistemului de operare Symbian, cu suport Java MIDP 2.1 si Flash Lite 4.0. Gadgetul mai are instalate si o serie de aplicatii de acces la retele de socializare Facebook si Twitter, pachetul software Nokia Maps cu o serie de functii specifice GPS, dar si popularele jocuri Angry Birds Magic si Fruit Ninja.

Smartphone-ul are de o camera de 5 megapixeli cu zoom digital de 2x, diafragma F2.8, distanta focala de 4.3 mm, dar si o serie de functii precum: reducerea automata a efectului de ochi rosii, recunoastere faciala sau reducerea automata a efectelor de blur. Telefonul permite inregistrari video HD 19:9 de 720p la 30 de cadre pe secunda si redare la 25 cadre.

Nokia 603 perminte conexiuni de transfer de date de mare viteza HSDPA de 14 Mbit/s si poate fi conectat prin Wi-Fi, NFC (permite si jocuri in mod multiplayer), Bluetooth 3.0, USB 2.0 (micro USB), A-GPS si jack AV de 3,5 mm. Terminalul are o memorie de 2 GB ce poate fi extinsa cu un card pana la 32 de GB prin slotul microSD. Gadgetul mai dispune si de alte functii precum GPS, player MP3 si radio FM.

Telefonul are o baterie BP-3L ce permite o autonomie de 16 ore pentru convorbiri, 460 de ore in standby, 10 ore pentru redare video, 75 ore pentru redare audio si 7 ore pentru navigare pe Internet. Dimensiunile aparatului sunt de 113,5 x 57,1 x 12,7 mm iar greutatea de 109,6 grame.

Nokia 603 va fi disponibil la sfarsitul acestui an pentru un pret de 200 euro.

 

 

Sursa: europe.nokia.com / conversations.nokia.com

 

Citeste si:

Nokia lanseaza un telefon cu MP3 Player si Facebook la doar 46 de euro. Vezi galeria foto si specificatiile

 
 
 
Share articol: