Reacția companiei vine după ce mai mulți specialiști în securitate cibernetică au avertizat că Xiaomi colectează o cantitate foarte mare de date de la utilizatorii telefoanelor sale.

Producătorul chinez a actualizat recent Mi Browser, Mi Browser Pro și Mint Browser, pentru a permite utilizatorilor care activează modul incognito să blocheze accesul companiei la colectarea de date.

Potrivit informațiilor, până acum Xiaomi colecta întregul istoric de browsing al utilizatorilor, chiar și atunci când aceștia foloseau modul incognito. Toate aceste date erau apoi trimise spre servere vulnerabile la atacurile hackerilor, scrie Android Authority.

Compania a răspuns acuzațiilor, menționând că toate datele pe care le colectează sunt anonime și nu pot fi folosite pentru a identifica un anumit utilizator. Ar fi vorba, în special, de informații privind performanța telefonului folosit, însă nu și de istoricul de browsing.

Deși nu recunoaște acuzațiile aduse, Xiaomi a introdus o nouă setare în modul incognito, care permite utilizatorilor să nu mai accepte colectarea de date.

Noile versiuni, actualizate, ale browserelor sunt Mi Browser/Mi Browser Pro v12.1.4 și Mint Browser v3.4.3 și sunt disponibile în Google Play Store.
 

Share articol: