Noul sistem de operare destinat Mac-urilor va fi disponibil in versiune beta in vara, urmand ca la toamna sa poata fi descarcat in forma completa.

Apple a prezentat la conferinta developerilor WWDC noul sistem de operare pentru Mac-uri, OS X Yosemite, care aduce meniuri translucide, iconite redesenate, un Spotlight actualizat, o noua caseta pentru widgeturi si un iCloud mai prietenos.

Pe partea de grafica, veti remarca nu doar noile meniuri translucide, ci si iconitele in stilul iOS. Dar schimbarile nu tin doar de aspectul acestui sistem de operare. Cei de la Apple au lucrat si la feature-uri si vor mai mult ca oricand sa conecteze iOS de Mac OS. 

Utilizatorii vor putea deschid pagini web si documente. Mai mult, pot folosi Macul pentru a accepta apeluri telefonice facute spre iPhone, chiar daca telefonul este la incarcat intr-un alt loc din casa, scrie gsmarena.

Un nou feature, Handoff, iti permite sa incepi scrierea unui mail pe telefon, si apoi sa il continui pe Mac.

Centrul de notificari a fost si el imbunatati si are widgeturi pentru vreme, bursa sau calcule. Poti primi notificari pentru calendar, remindere si stiri intr-un singur loc.

Mac OS X Yosemite va fi destinat publicului la vara, in versiune beta, urmand ca lansarea mare sa aiba loc in toamna. Developerii il pot, insa, analiza chiar din acest moment.

Share articol: