O problemă pe care Microsoft a încercat să o țină ascunsă a ieșit până la urmă la lumină, la utilizatorii nu sunt deloc fericiți.

Potrivit publicației americane Forbes, Microsoft a emis un avertisment pentru cei 800 de milioane de utilizatori de Windows 10 în care îi înștiințează de faptul că ceea ce credeau a fi o eroare în ultimele luni s-a demonstrat a fi o schimbare pe care compania americană a produs-o și a ținut-o sub tăcere.

Mai exact, Microsoft a oprit în urmă cu 10 luni serviciu de Registry backups, pentru ca în același timp să lase impresia în fața utilizatorilor de Windows 10 că acesta merge în continuare fără probleme.

Ce face acest serviciu? Creează un backup de sistem la care un utilizator poate reveni ori de câte ori are nevoie sau sistemul de operare încetează să mai funcționeze corect. Cum acest serviciu a fost oprit de Microsoft fără să anunțe pe nimeni, niciun sistem de operare nu și-a mai făcut un backup.

Acest detaliu a fost descoperit de către americanii de la Ghacks, moment în care Microsoft s-a hotărât să vină și cu o variantă publică a acestei decizii.

Microsoft depune în prezent eforturi substanțiale pentru a convinge utilizatorii de Windows 7 să treacă la Windows 10. Astfel de incidente nu reprezintă însă un argument prea solid ca utilizatorii să facă acest pas.

Share articol: