Compania romaneasca s-a clasat pe primul loc la examenul dur AV-TEST, facut de nemti.

Specialistii romani in softuri antivirus de la Bitdefender au zdrobit competitia la sesiunea de evaluare facuta de organizatia germana independenta AV-TEST. Este pentru a 7-a oara in ultimul an si jumatate cand compania din tara noastra ocupa primul loc pe segmentul utilizatorilor casnici (home users).

Bitdefender Internet Security 2012 a adunat 17 puncte din 18 posibile, la testarea efectuata in mai/iunie. Evaluarea s-a facut la 3 categorii: protectie, reparatie si usurinta in utilizare, fiecare notata cu cate 6 puncte.

"Bitdefender a obtinut un maximum de 6 puncte la testarea capacitatii de curatare si reparare a sistemului in urma unei infectii. La categoriile protectie si usurinta in utilizare, produsul a obtinut 5,5 puncte", anunta compania romaneasca.

Antivirusul facut de specialistii romani a intrecut softuri cu greutate precut Kaspersky, F-Secure, ZoneAlarm, AVG sau Avast.

’’Bitdefender a avut rezultate extraordinar de bune la testarile ce au avut loc pe parcursul anului trecut cu linia de produse 2012. Echipa noastra este nerabdatoare sa evalueze generatia 2013, intr-o noua runda de teste riguroase. Vom fi cu ochii pe Bitdefender in rundele viitoare’’, a declarat Andreas Marx, CEO, AV-TEST.

Gama de produse romanesti Bitdefender 2012 a fost intens premiata in ultima perioada. ’’Rezultatele ultimelor sesiuni de evaluare derulate de AV-TEST vin dupa mai bine de un an de premii si distinctii de recunoastere a performantelor produselor Bitdefender din gama 2012. Acestea ne-au furnizat o baza solida si energie sporita de a dezvolta noua noastra linie proaspat lansată, Bitdefender 2013. Astept cu interes următoarele testări’’, a declarat Viorel Canja (foto), seful laboratoarelor antimalware si antispam de la Bitdefender.

Institutul german AV-TEST, localizat in Magdeburg, specializat in analiza de software antivirus, este considerat o autoritate in industria globala de securitate informatica.

Share articol: