Peste 300 de specialisti IT din intreaga Europa se vor aduna in Capitala pe 14 mai

24 de ore de hacking in Bucuresti. Asta le-au pregatit organizatorii celor 300 de participanti la concursul Yahoo! Open Hack. Evenimentul se va tine in zilele de 14 si 15 mai si va reuni specialisti in informatica din toata Europa. Ei se vor folosi de soft-uri obisnuite, dar vor incerca sa creeze cu acestea lucruri total noi. "Etosul fundamental al Open Hackurilor este că oricine are pasiune şi creativitate se poate servi de open web, API-uri, open source data, pentru a inova şi a avea impact asupra a milioane de utilizatori de Internet", a declarat Raymie Stata, Chief Technology Officer la Yahoo!. In cele 24 de ore de Open Hack, informaticienii pot alege sa lucreze non-stop, insa se pot si retrage intr-o camera de odihna.

"Provocam hackerii sa fie creativi. Niciodata nu stim ce urmeaza sa faca. Hackerii vor veni cu proiecte care acopera tot soiul de subiecte, inclusiv sport, societate civila, stiinta, istorie si hardware", a declarat Murray Rowan, director general Yahoo! Developer Network Europe. Castigatorii maratonului vor fi invitati la evenimentul Open Hack de la New York.

Compania Yahoo! a ales Bucurestiul datorita informaticienilor din tara noastra. Romania este un hot spot internaţional pentru dezvoltatorii de software talentati si pentru ca Yahoo! are un public atat de numeros si de entuziast in această regiune. "Cota de piata a Yahoo! in Romania a crescut la peste 90%, devenind, astfel, o tinta deosebit de atragatoare pentru dezvoltatori. Sunt extrem de incantat ca pot juriza hackerii la acest eveniment si astept cu nerabdare sa asist la creativitatea participanţilor", spune Raymie Stata, Chief Technology Officer la Yahoo!.

La evenimentul de la Bucuresti vor participa cativa dintre cei mai apreciati informaticieni din lume, inclusiv Douglas Crockford, cunoscut pentru popularizarea limbajului JavaScript JSON (JavaScript Object Notation). Dezvoltatorii care vor sa se inscrie la eveniment, atat echipe cat si persoane care prefera sa lucreze singure, o pot face gratuit accesand site-ul http://openhackeu2011.eventbrite.com/

Evenimente Open Hack se vor mai tine anul acesta in Bangalore (India), la Sydney (Australia) si in New York (SUA).

Share articol: