Un Ultrabook cu ecran touch te va ajuta sa fii mai rapid atunci cand folosesti Windows 8.1, dar si sa te acomodezi mai repede cu noul sistem de operare.

In 2001, atunci cand s-a semnat certificatul de nastere al lui Windows XP, laptopurile erau foarte scumpe si aratau ca niste caramizi, iar numai 8% din locuitorii planetei aveau acces la Internet. Astazi suntem mereu conectati la retelele de socializare si ne laudam cu cat de bine ne merge netul 4G pe telefon.

Tehnologia a luat avant, astfel ca batranul Windows XP e scos la pensie de Microsoft, dupa aproape 13 ani in campul muncii. In tot acest timp, lumea a trecut de la enciclopedia tiparita, la Wikipedia, si de la CD la Cloud.

Peste cateva zile, Windows XP iese din garantie, astfel ca Microsoft nu va mai furniza update-uri de securitate, iar utilizatorii risca pierderea datelor personale si scaderea productivitatii. Utilizatorii care vor continua sa foloseasca acest sistem de operare vor fi, asadar, vulnerabili.

Dupa 8 aprilie, Windows XP SP3 va fi de 5,68 de ori mai vulnerabil la atacuri decat Windows 8, iar calculatoarele vor avea o rata de infectie de 82,4% - Microsoft

Utilizatorii de XP sunt fideli sistemului lor de operare si au unele rezerve atunci cand li se vorbeste despre schimbarea acestuia cu Windows 8, un soft care vine cu o filosofie de lucru diferita, dar moderna. 

Outlook si Internet Explorer, mult imbunatatite

Stilul de lucru al lui Windows 8 sau 8.1, cu tile-uri colorate, mari si mici, poate parea confuz pentru utilizatorul de Windows XP, obisnuit sa isi rezolve problemele dand click pe butonul Start.

Vei avea nevoie de putin timp ca sa te obisnuiesti, insa Microsoft a creat noul sistem de operare gandindu-se la utilizatori si la cum ar putea acestia sa isi rezolve problemele intr-un mod mai simplu si mai eficient.

Daca ai un calculator cu o configuratie decenta, vei constata ca Windows 8.1 se misca mult mai bine decat Windows XP. In plus, interfata cu tile-uri iti va permite sa accesezi usor aplicatiile si sa te obisnuiesti cu mediul de lucru.

Windows 8.1 se incarca mai repede decat XP-ul si are performante crescute

Noul sistem de operare iti pune la dispozitie o multime de aplicatii conectate la Internet care sa te ajute sa afli mai repede stirile importante ori prognoza meteo, sau sa vezi pozele prietenilor tai. In plus, ai acces rapid la fisiere si aplicatii prin intermediul OneDrive, cloudul celor de la Microsoft. 

Outlook a primit, la randul sau, un update important, iar Internet Explorer se misca mai bine ca niciodata.

Ai la dispozitie o multime de aplicatii care iti fac viata mai usoara, actualizate in timp real si usor accesibile din interfata cu tile-uri. Noul sistem de operare te va ajuta inclusiv sa iti organizezi mai bine pozele, o activitate pe care probabil ai amanat-o de mult timp.

Unul dintre marile avataje ale lui Windows 8.1 fata de XP este ca backupul se face foarte usor. Cu File History, te poti intoarce imediat in timp. Acesta stocheaza fiecare informatie de pe calculatorul tau, iar in caz ca ai salvat gresitpeste un proiect mai vechi, in orice clipa poti reveni si continua munca, fara sa pierzi nimic.

Mai mult, daca te conectezi cu un Microsoft Account, iti poti lua cu tine setarile si aplicatiile preferate pe orice device mobil.

O alta imbunatatire majora tine de cautare. La XP, sa cauti orice in afara de un fisier, era o treaba complicata, insa in cazul Windows 8, vei vedea ca va fi o joaca de copil sa gasesti informatii, fisiere sau aplicatii. Trebuie doar sa tastezi cuvantul cheie. Partea de search este acum extrem de intuitiva prin Bing Search.

Share articol: